На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Британський уряд встановлює зміни до ПДД (The Highway Code), щоб забезпечити безпечну появу перших автономних (без керування водієм) автомобілів на дорогах країни

Версия для печати Версия для печати
26.04.2022 

Зміни роз’яснюють обов’язки водіїв автономних транспортних засобів, у тому числі випадки, коли водій повинен бути готовий до повернення контролю за рухом автівки.

Майбутні технології можуть покращити транспортний рух, зменшити затори, скоротити викиди та кількість ДТП, викликаних людськими помилками.

Уряд 20 квітня 2022 р. підтвердив, що до ПДД заплановані зміни, які є відповіддю на громадські консультації та продовжують прокладати шлях до більш безпечних та ефективних подорожей.

Зміни до ПДД допоможуть тому, щоб перша хвиля технології використовувалась безпечно, чітко пояснюючи, що під час руху в автономному режимі автомобілісти повинні бути готові своєчасно відновити контроль та власноруч керувати автівкою, якщо виникне така потреба.

Плани також включають зміну поточного регулювання, дозволяючи водіям переглядати інформацію на вбудованих дисплеях, яка не пов’язана з керуванням автівкою під час руху в автономному режимі. Однак незаконним залишиться використання мобільних телефонів під час такого режиму, з урахуванням більшого ризику відволікання водія, як це доведено дослідженнями.

Враховуючи бум технологій автономного керування у всьому світові, перші такі транспортні засоби можуть з’явитись на дорогах Британії до кінця цього року. Вони пройдуть суворе тестування, і будуть схвалені лише у разі відповідності жорстким стандартам.

Введення технології, ймовірно, почнеться з транспортних засобів, які рухатимуться на повільній швидкості по автомагістралях, ніж на автошляхах з перевантаженим трафіком.

Уряд оголосив у квітні минулого року, що транспортні засоби, оснащені технологією автоматизованої системи підтримки LANE (ALKS), можуть бути першим прикладом автономним автівок. Чинна технологія, доступна на ринку, є допоміжною. Це означає, що водії, мають постійно контролювати керування автівкою та несуть повну відповідальність.

Призначений для використання на автомагістралях у повільному трафіку, ALKS дозволяє транспортному засобу самостійно рухатись по одній полосі на швидкості до 37 миль/год (59,5 км/год), що дає можливість легко та безпечно повернути контроль водієві, якщо виникне така потреба.

Уряд сподівається мати повну нормативну базу для підтримки широкого розповсюдження технології до 2025 року, допомагаючи зробити рух людей та товарів безпечнішим, екологічним та ефективним.

Технологія може покращити рівень безпеки дорожнього руху у Великобританії, зменшивши кількість людських помилок, які є причиною у 88% всіх зафіксованих дорожніх пригод у країні.

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес