На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Штрафи до 5100 грн: за що в Україні можуть покарати власників домашніх тварин

Версия для печати Версия для печати
21.06.2022 

В Україні посилили відповідальність для власників тварин. Передбачено зміни, що захищають тварин від жорстокого поводження. Щодо порушників зоозахисного закону №2351 передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність, а також штрафи. За що господарів можуть оштрафувати?

Вигул поза спеціалізованими місцями

За законом, собак потрібно вигулювати у спеціально відведених місцях. Iнакше на власника можуть накласти штраф у розмірі 170-340 грн. За повторне порушення – до 510 грн.

Прибирання екскрементів

Делікатне питання неодноразово викликало суперечки в суспільстві. Наразі встановлено, що власники зобов’язані прибирати фекалії за тваринами. Порушення закону передбачає штраф у 170-340 грн за перше порушення та до 510 грн за повторне.

Небезпечні породи

У нашій країні затвердили список небезпечних порід собак – це бульдоги, вівчарки, вовкодави, доги, ротвейлери, добермани, мастифи, метиси цих порід, а також інші мисливські та сторожові породи. Власники повинні вигулювати таких тварин у наморднику та на повідку. Вони також повинні підписати договір обов’язкового страхування відповідальності за шкоду, яку собака може заподіяти іншим.

За порушення встановлених норм предбачений штраф у 170-340 грн для фізичних осіб та 340-850 грн для посадових осіб. Повторне порушення призведе до штрафу в 340-510 грн і 510-1020 грн відповідно.

Жорстоке поводження з твариною

За знущання з тварин передбачена відповідальність. Це може бути як штраф у 3400-8500 грн, так і арешт до 15 діб, залежно від ступеню провини. Тварину можуть забрати у власника.

За заклики до насильства над тваринами можуть позбавити волі до трьох років та до п’яти – якщо злочин скоєно на очах дітей. За особливо жорстоке ставлення до чотирилапих передбачено покарання до восьми років позбавлення волі.

Збитки іншим

Власник несе відповідальність за свою тварину, яка напала на інших людей або завдала шкоди їхньому майну. За такі дії накладається штраф у 3400-5100 грн та конфіскація домашнього улюбленця.

Источник:  Today.ua
URL статьи:  https://today.ua/shtrafy-do-5100-grn-za-chto-v-ukraine-mogut-nakazat-vladeltsev-zhivotnyh/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес