На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Інтерв'ю / Iнтерв'ю

Хочуть усунути Україну, — Мусієнко сказав, який у Росії план щодо зернової угоди

Версия для печати Версия для печати
22.08.2023 

Вийшовши із зернової угоди, Росія почала активно чинити опір торговому судноплавству в Чорному морі. Україна намагається протиставити цьому сильну позицію, але потребує допомоги партнерів для тиску на Росію.

Про це розповів керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко. Він вважає, що загарбники продовжуватимуть вдаватися до провокацій з метою дестабілізації цивільного судноплавства в Чорному морі.

Чого намагається досягти Росія у Чорному морі

Попри зменшення кількості терористичних обстрілів Півдня України, плани окупантів залишаються незмінними.

Росія робить усе для того, щоб усунути Україну від угоди про зерновий коридор. Кремль прагне знищити або пошкодити українську портову інфраструктуру до такої міри, коли Україна просто не зможе експортувати зерно морем, — пояснив Мусієнко.

Також Росія буде створювати інші штучні перешкоди для судноплавства у Чорному морі, як от брутальні перевірки цивільних суден російськими військовими. Це суттєво завищуватиме ризики для суден, що намагатимуться працювати в таких умовах, й відповідно, збільшуватиме вартість їхнього страхування.

Ворог сподівається зробити перевезення українських товарів морем максимально невигідним, а також суттєво знизити їхні обсяги. Але Україна продовжує послідовно втілювати свою стратегію щодо вивозу свого зерна без участі Росії.

Перемовини про відновлення зернової угоди: останні новини

  • Росія прагне домовитись із Туреччиною та Катаром про експорт свого зерна без участі України. Як повідомляє Bild, окупанти працюють над тим, щоб постачати своє зерно на ринки країн Африки та Азії, паралельно не допускаючи до них Україну.
  • Водночас Туреччина, за повідомленням Sabah, прагне відновити зернову угоду в старій редакції й нібито не вважає, що інші альтернативи цій угоді зможуть бути дієвими. Анкара прагне провести новий раунд перемовин щодо угоди за участю всіх сторін.
  • Україна посилено готує альтернативні маршрути для вивезення свого зерна. Зокрема, через Дунай та суходолом, в також – через румунські порти. Також готується рішення щодо страхування з державного бюджету суден, які вивозитимуть українську агропродукцію.
Автор:  Антон Григоров
Источник:  24 Канал
URL интервью:  https://24tv.ua/rosiya-viyshla-iz-zernovoyi-ugodi-dlya-chogo-okupanti-destabilizuyut_n2377307

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес