На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Інтерв'ю / Iнтерв'ю

З війною ми втратили 15% промислового потенціалу — інвестбанкір Мазепа

Версия для печати Версия для печати
23.11.2023 

Ключовим фактором розвитку бізнесу в таких умовах є створення механізму страхування воєнних ризиків, чим зараз активно займається ConcordeCapital разом з партнерами.

Бізнес дуже стримано дивиться на перспективи 2024 року, але переконаний в непоганому стані економіки на поточний момент. Про це розповів в інтерв'ю Forbes засновник інвестиційної компанії Concorde Capital Ігор Мазепа.

За поточними прогнозами Ігоря Мазепи, внутрішній валовий продукт в цьому році має зрости на 6%, що говорить про непоганий стан економіки. Однак, величезну роль в цьому рості відіграє іноземна фінансова допомога.

Зростання драйвиться споживчим попитом, що підтримується величезними військовими витратами. Збір податків та інших платежів усередині країни складає 35% від усіх виплат бюджету. Решта – це, по суті, іноземна допомога та борг — констатує Ігор Мазепа.

Банкір підкреслює, що економіку сильно підтримує аграрний сектор: "…економіку драйвить сільське господарство – рекордна урожайність навіть вища, ніж у найкращий з точки зору обсягів 2021-й".

Тим не менше, Мазепа підкреслює ряд критичних факторів для розвитку економічного потенціалу країни у ситуації війни:

  • втрата 15% промислового потенціалу;
  • втрата 20% людського потенціалу (тобто споживачів і робочої сили);
  • мізерні інвестиції в капітал;
  • складне становище сектору сільського господарства (ускладнення експорту через відсутність "зернового коридору" та збитковість цін більшості агрокультур на світових ринках).

Ключовим фактором розвитку бізнесу в таких умовах є створення механізму страхування воєнних ризиків, чим зараз активно займається Concorde Capital разом з партнерами. "В Україні потенційний попит на страхування воєнних ризиків складає сотні мільярдів" — відмітив інвестбанкір.

Підсумовуючи, Ігор Мазепа констатував, що враховуючі всі наявні фактори, в наступні два-три роки Україна може розраховувати на ріст ВВП максимум у 3%.

Источник:  Фокус
URL интервью:  https://focus.ua/uk/ukraine/607949-z-viynoyu-mi-vtratili-15-promislovogo-potencialu-investbankir-mazepa

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес