На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Рейтинги / Рейтинги

Рейтинг ПрАТ СК "ІНТЕР-ПОЛІС" підтверджено на рівні uaA

Версия для печати Версия для печати
31.01.2024 

Незалежне рейтингове агентство "Кредит-Рейтинг" оголосило про підтвердження довгострокового кредитного рейтингу ПрАТ СК "ІНТЕР-ПОЛІС" на рівні uaA. Рейтинг знаходиться у Контрольному списку. Прогноз рейтингу – негативний. Агентство також підтвердило рейтинг надійності страхової компанії ПрАТ СК "ІНТЕР-ПОЛІС" на рівні uaAins.

Для проведення процедури оновлення рейтингів агентство використовувало повну фінансову звітність ПрАТ СК "ІНТЕР-ПОЛІС" за 2022 рік та 9 місяців 2023 року, а також внутрішню інформацію, надану компанією у ході рейтингового процесу.

Позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaA характеризується ВИСОКОЮ кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. Рівень кредитоспроможності чутливий до впливу несприятливих комерційних, фінансових та економічних умов.

Негативний прогноз вказує на можливість зниження рейтингу протягом року при збереженні негативних тенденцій і реалізації поточних ризиків.

Внесення рейтингу до Контрольного списку означає, що агентство розглядає питання про зміну рейтингу у зв'язку з подіями або тенденціями, що розвиваються, і які можуть істотно вплинути на кредитоспроможність власника цього рейтингу.

Надійність страхових компаній з рейтингом uaAins перебуває на високому рівні. Їх платоспроможність, репутація й лояльність стосовно клієнтів вищі, ніж у страхових компаній України з більш низьким рівнем рейтингу, проте вони більш схильні до впливу несприятливих комерційних, фінансових та економічних факторів, ніж страхові компанії з рейтингом uaA+ins. Ймовірність виникнення проблем із своєчасним здійсненням страхових виплат або поверненням накопичених страхових сум менша, ніж у страхових компаній з більш низьким рівнем рейтингу.

Фактори, що підтримують рівень кредитного рейтингу:

  • достатні показники платоспроможності компанії та значна питома вага високоліквідних коштів у категоріях активів, якими представлено страхові резерви;
  • можливість підтримки з боку основного власника – АТ"Укрзалізниця";
  • відсутність боргового навантаження;
  • прийнятна диверсифікація банківських депозитів за окремими фінансовими установами;
  • інформаційна відкритість та прозорість.

Фактори, що обмежують рівень кредитного рейтингу:

  • негативний вплив наслідків російської військової агресії проти України на фінансовий ринок та економіку країни в цілому, що може призвести до погіршення показників діяльності компанії;
  • перевищення обсягу чистих страхових резервів над розміром власного капіталу, що спостерігалося за підсумками 2021-2022 рр. та січня-вересня 2023 року та необхідність збільшення капіталу з огляду на вимоги чинного законодавства щодо розміру статутного капіталу страхових установ;
  • високий рівень концентрації портфеля залучених валових та чистих премій за обов'язковим страхуванням цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів.
Источник:  Кредит-Рейтинг
URL статьи:  https://www.credit-rating.ua/ua/events/press-releases/15737/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес