На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Рейтинги / Рейтинги

AM Best переглядає прогноз по страховому сегменту лондонського ринку на позитивний

Версия для печати Версия для печати
22.04.2024 

Рейтингове агентство AM Best переглянуло прогноз для страхового сегменту лондонського ринку зі стабільного на позитивний, що зумовлено очікуваною сильною ціновою кон'юнктурою для більшості бізнес-ліній, яка підтримає хорошу рентабельність андеррайтингу.

AM Best також підкреслює позитивну динаміку надлишкових та профіцитних ліній США, а також покращення процентних ставок, що, ймовірно, підтримає здорову інвестиційну прибутковість для компаній.

Фактори, які можуть погіршити цей позитивний прогноз, включають зміну кліматичних тенденцій та немодельовані ризики, що створюють проблеми в управлінні ризиками, а також занепокоєння щодо соціальної та економічної інфляції в певних галузях бізнесу.

Кількарічне підвищення ставок на лондонському ринку, коли більшість основних бізнес-класів демонстрували позитивну динаміку, а також ретельний контроль Ллойда за діяльністю синдикатів сприяли постійному покращенню коефіцієнтів втрат від вибуття, починаючи з 2017 року.

Посилення ринку спочатку відбувалося за рахунок комерційного та спеціалізованого страхування, зазначає AM Best, а зростання цін на перестрахування відставало від нього. Хоча сегмент перестрахування продемонстрував виняткове зміцнення під час поновлення договорів у січні 2023 року, особливо для майнового страхування.

Протягом 2023 року та на початку 2024 року андеррайтингова дисципліна та адекватність ставок залишалися високими, що сприяло підтримці стабільно високих базових результатів андеррайтингу. Хоча є ознаки пом'якшення ставок у певних напрямках, зокрема у професійному страхуванні, загальна адекватність ставок залишається високою, зазначають в AM Best.

"Прибутковість перестраховиків лондонського ринку, ймовірно, буде підтримана поліпшенням інвестиційної прибутковості в порівнянні з минулим десятиліттям, при цьому очікується, що процентні ставки залишаться вищими ще довше через стійку інфляцію. Хоча очікується, що центробанки США та Європи знизять процентні ставки у 2024 році, компанії Лондонського ринку отримають вигоду від відносно високої дохідності своїх портфелів з фіксованим доходом принаймні протягом наступних 12 місяців", – пояснюють в AM Best.

Модернізація та управління витратами були ключовими пріоритетами для ринку. Однак нездатність модернізувати ринок вчасно може потенційно знизити його привабливість.

Крім того, Лондонський ринок, як правило, зазнає значного впливу природних і техногенних катастроф та історично несе значну частку збитків, що виникають внаслідок великих глобальних подій. Вартість глобальних катастроф зросла за останні роки, а вторинні загрози становлять дедалі більшу частку глобальних втрат.

AM Best занепокоєний потенціалом соціальної інфляції та зростанням вартості страхових виплат через зміну суспільної поведінки, які зберігаються, незважаючи на те, що перестраховики лондонського ринку протягом кількох років стають все більш консервативними і чітко визначеними в ціноутворенні та припущеннях щодо резервування. Непередбачуваний характер цього ризику означає, що лише час покаже, чи був достатнім поточний рівень обережності.

"Зі зниженням економічної інфляції по обидва боки Атлантики ризик пов'язаного з нею неправильного ціноутворення та недостатнього резервування зменшується. Однак (пере)страховики залишаються пильними, оскільки потенційне збереження вищих, ніж очікувалося, темпів інфляції може виявитися більш витратним у довгостроковій перспективі", – підсумували в AM Best.

Источник:  Reinsurance News
URL статьи:  https://www.reinsurancene.ws/am-best-revises-london-market-insurance-segment-outlook-to-positive/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес