На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини автоцивілки / Новини автоцивілки

МТСБУ за 11 міс. збільшило загальну суму виплат із Фонду захисту потерпілих на 44,6%

Версия для печати Версия для печати
22.12.2023 

МТСБУ за січень-листопад 2023 року здійснило 6,763 тис. виплат із Фонду захисту потерпілих (ФЗП), що на 33,2% більше, ніж за аналогічний період 2022 року.

Згідно з повідомленням МТСБУ на його сайті, загальна сума таких виплат порівняно із січнем-листопадом зросла на 44,6% – до 393,7 млн грн.

Найбільший обсяг виплат – 269,5 млн грн, або 68,5% за сумою і 4,3 тис. за кількістю припав на виплати за шкоду, заподіяну винуватцями ДТП, які не мають чинного поліса ОСЦПВ. Порівняно з відповідним періодом 2022 року кількість таких виплат зросла на 33%, сума – на 89,1%.

Цей тренд посилюється через соціально-економічні наслідки війни.

За водіїв пільгових категорій з ФЗП за звітний період було здійснено майже 1,1 тис. виплат на суму 72,9 млн грн, що на 28,8% більше за кількістю та 46,7% більше за сумою, ніж за аналогічний період 2022 року.

У січні-листопаді 2023 року МТСБУ виплатило 12,1 млн грн за зобов'язаннями страхових компаній, які припинили діяльність і визнані банкрутами.

За зобов'язаннями компаній, які припинили діяльність на ринку ОСЦПВ, але визнані банкрутами в установленому законодавством порядку, здійснено виплати за рахунок наявних у ФЗП МТСБУ гарантійних внесків таких страховиків на суму 34,4 млн грн.

МТСБУ також зазначає, що мінімальними залишаються регламентні виплати за ДТП, спричинені невстановленим транспортним засобом (за такими випадками сплачують лише за фактом загрози життю та здоров'ю) – 4,4 млн грн, спровокованими автомобілями, якими заволоділи внаслідок протиправних дій, – 0,22 млн грн.

Источник:  Інтерфакс-Україна

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес