На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини автоцивілки / Новини автоцивілки

Сертифікат "Зелена картка" прийматиметься в усіх країнах системи в PDF-форматі на електронному пристрої з 2025 р.

Версия для печати Версия для печати
24.01.2024 

Починаючи з 1 січня 2025 року, всі країни системи "Зелена картка" будуть готові приймати міжнародні сертифікати автострахування, подані водіями у форматі PDF на електронному пристрої.

Відповідне рішення ухвалила Генеральна асамблея міжнародної системи автомобільного страхування "Зелена картка" (COB), повідомляють на сторінці Моторного (транспортного) страхового бюро України у Facebook.

"Це величезний крок щодо поліпшення доступності та зручності міжнародного автострахування", – підкреслюється в повідомленні.

При цьому наголошується, що Національні бюро уповноважене встановлювати правила видачі та доставки страхових сертифікатів "Зелена картка" як у традиційній паперовій версії, так і в електронній формі (тобто PDF). Така гнучкість забезпечує безперебійний сервіс для страхувальників, незалежно від використовуваного ними програмного забезпечення, обладнання або операційної системи.

Водночас МТСБУ рекомендує зберігати роздруковану копію поліса "Зеленої картки", щоб уникнути будь-яких потенційних незручностей, наприклад, на випадок, якщо електронний пристрій розрядився або був втрачений/викрадений тощо.

Як повідомлялося, з вересня 2022 року в Україні з'явилася можливість укладати електронні договори "Зелена картка", а вже 2023 року їхня частка становила понад 70% усіх оформлених міжнародних договорів автострахування.

Источник:  Інтерфакс-Україна

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес