На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини автоцивілки / Новини автоцивілки

За 10 років ринок обов'язкового автострахування в Україні скоротився з 81 до 35 компаній

Версия для печати Версия для печати
14.02.2024 

За останні 10 років ринок обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників транспортних засобів в Україні значно "очистився" шляхом збільшення вимог до страхових компаній з боку регуляторів ринку. З початку 2014 року кількість страховиків, які здійснюють страхування ОСЦПВ, зменшилась із 81 до 35 членів МТСБУ на 2023 рік.

Минулого року з ринку вийшло 6 страхових компаній: ПрАТ СК "Український страховий стандарт", ТДВ СК "МОТОР-ГАРАНТ", АТ "ПРОСТО – страхування", ПрАТ СК "ПРОВІДНА", АСК "ОМЕГА" та ПрАТ "УАСК АСКА" приєднано до ПрАТ СК "ВУСО".

Цього року своє членство в Бюро втратили ще дві страхові компанії – СК "Альфа Страхування" та СК "Прем'єр Альянс" ( СК "САЛАМАНДРА" взяла на себе обов'язок по виконанню зобов'язань СК "Прем'єр Альянс"). Таким чином, на кінець січня 2024 року залишилося лише 33 страхові компанії-члени МТСБУ, що забезпечують страхування відповідальності власників транспортних засобів в Україні.

img

Більшість страхових компаній покидають ринок через неможливість виконання свої зобов'язань та через відкликання ліцензій Національним Банком України, оскільки вони не відповідають встановленим обов'язковим фінансовим нормативам, таким як платоспроможність, достатність капіталу та фондозабезпеченість. Використання цього механізму регулювання допомагає гарантувати стабільність роботи чинних страхових компаній та виконання ними своїх зобов'язань перед споживачами.

Загалом, протягом останніх 10 років кількість страхових компаній, які покинули покинули український ринок "автоцивілки", становить 51. Актуальний список страховиків, з якими можна укласти договори страхування ОСЦПВ у 2024 році, доступний на сайті МТСБУ за посиланням.

Источник:  МТСБУ
URL новости:  https://mtsbu.ua/news/post/ponad-50-strahovih-kompanij-vijshli-z-rinku-oscpv-za-ostanni-10-rokiv

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес