На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини автоцивілки / Новини автоцивілки

Результати роботи ринку міжнародного страхування водіїв "Зелена картка" за 1 квартал 2024 року

Версия для печати Версия для печати
18.04.2024 

За перший квартал 2024 року українські водії уклали понад 341 тисячу договорів міжнародного страхування "Зелена картка", що на 8,8% менше за аналогічний період 2023 року. Однією з причин зменшення кількості укладених договорів стала зміна умов перебування транспортних засобів з українською реєстрацією в деяких країнах Європи, що змусило українських водіїв переоформлювати свої авто на локальну реєстрацію з використанням послуг іноземних страхових компаній.

За період січень-березень 2024 року українські страхові компанії акумулювали за договорами міжнародного страхування "Зелена картка" понад 1,2 млрд. грн страхової премії, що на 2,5% більше за аналогічний період минулого року. Це зростання зумовлене у переважній мірі збільшенням розмірів страхових платежів за договорами міжнародного страхування "Зелена картка" у березні 2024 року.

Найбільшу кількість укладених договорів міжнародного страхування "Зелена картка" мають страховики: "ТАC", "ГАРДІАН", "КНЯЖА ВІЄННА ІНШУРАНС ГРУП", Українська страхова група та ПЗУ Україна.

Страховики-лідери за сумою нарахованої страхової премії за січень-березень 2024 року: "ТАC", "КНЯЖА ВІЄННА ІНШУРАНС ГРУП" та Українська страхова група.

За 1 квартал 2024 року кількість вимог від іноземних врегулювальників за наслідками ДТП за участі українських водіїв за кордоном збільшилася на 17,67%, у порівнянні з аналогічним періодом 2023 року, та становила 3 976 штук. Загальна сплачена сума страхового відшкодування за такими вимогами становить 12,7 млн. євро, що на 18,6% більше ніж за аналогічний період 2023 року. Таке зростання зумовлене загальним збільшенням середнього розміру збитку та частоти настання страхових випадків за кордоном у порівнянні з попереднім роком.

За період січень-березень 2024 року розмір середньої виплати за договорами "Зелена картка" склав 3 215 євро (+0,8% у порівнянні з 1 кварталом 2023 року).

За період січень-березень 2024 року найбільшу кількість урегульованих вимог від іноземних врегулювальників за договорами "Зелена картка" має СК "Українська страхова група" – 913 штук, а загальна сума відшкодування за ними становить 3,03 млн. євро. П'ятірку лідерів за кількістю врегульованих вимог за договорами "Зелена картка" закривають страховики "ГАРДІАН", "ТАC", "КНЯЖА ВІЄННА ІНШУРАНС ГРУП" та ПЗУ Україна.

Отже, від початку Великої війни, ринок міжнародного страхування "Зелена картка" стрімко розвивається і вимагає від усіх учасників оперативної адаптації до нових умов. Збільшення кількості українських водіїв, які виїжджають за кордон, спричинило різке збільшення кількості укладених договорів міжнародного страхування "Зелена картка". Крім того, середній строк дії таких договорів відчутно змінився. Якщо раніше страхові сертифікати "Зелена картка" частіше оформлювали на короткий строк до 3 місяців, то тепер все частіше водії обирають довгострокові або річні договори страхування.

Зростання терміну перебування українських водіїв за кордоном вплинуло на збільшення випадків

настання дорожніх аварій за їх участі, що у 2023 році спричинило різке зростання кількості виплат потерпілим у ДТП. Задля забезпечення стабільності функціонування ринку міжнародного страхування та надання страховими компаніями гарантованого захисту страхувальникам, МТСБУ було змушене переглянути розміри єдиних страхових платежів за договорами "Зелена картка" у березні 2024 року. Оновлені тарифи можна переглянути за посиланням.

Источник:  МТСБУ
URL новости:  https://mtsbu.ua/news/post/rezultati-roboti-rinku-mizhnarodnogo-strahuvannya-vodiyiv-zelena-kartka-za-1-kvartal-2024-roku

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес