На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини автоцивілки / Новини автоцивілки

Автопродажі у серпні зросли на 50% через чутки про військовий збір

Версия для печати Версия для печати
04.09.2024 

За підсумками серпня авторинок встановив рекорд продажів авто під час війни – 8,3 тис.нових легкових автомобілів. Саме так відреагували покупці та трейдери на чутки про запровадження 15% військового збору на авто, пропозиція по якому містилася в законопроєкті №11416. Однак, від цієї ідеї в Кабміні все-таки відмовилися, а от продажі авто це значно підняло. За підсумками серпня в AUTO-Consulting зафіксували +36% зростання, у порявнянні з минулим роком.

Про те, що покупці мершій кинулися купляти авто і реєструвати його в ТСЦ свідчить і порівняльна статистика з липнем – +38%. Тут слід додати, що у кінці липня вже фіксували початок ажіотажу, який приніс авторинку +1000 додаткових авто.

Але серпень перевершив і цей показник, бо 8,3 тис. авто за один місяць в Україні давно вже не продавали. Тобто, можна впевнено казати, що чутки про 15% додаткового податку активізували приблизно 4000+ покупців нових авто за 1,5 місяці. І це додало ринку +50-60%. Більш ефективної рекламної кампанії годі й придумати.

Цікаво, що дилери не зовсім були готові до такого різкого стрибка у продажах. Тому, в підсумкових таблицях бачимо зміни.

Впевнено втримали темп у Toyota, а Renault навіть вдалося покращити позиції на ринку. BMW міцно закріпилася у лідерах українського авторинку і цього разу фінішувала на третьому місці. Дуже потужно додала Skoda, якій вдалося збільшити обсяги майже вдвічі.

Цікаво, що вже другий місяць бачимо аномальну кількість електромобілів – 16%, а окремі бренди "китайського імпорту" вже прописалися у Топ-10. Чи й справді такими популярними були "електрички" у серпні? І так, і ні. Частину дійсно придбали, але значний обсяг дилери просто зареєстрували на себе, щоб позбавитися можливих наслідків здорожчення на 15% при запровадженні військового збору. Тому реальний обсяг "електричок" побачимо вже за підсумками вересня, коли зникне ажіотаж навколо нових податків.

Але не слід вважати, що тільки загроза військового збору активізувала авторинок, бо протягом місяця спостерігалися великі закупівлі корпоративними клієнтами, багато авто купляла і держава, то ж це – комплексний результат.

Джерело: Федерація роботодавців автомобільної галузі

Джерело: Федерація роботодавців автомобільної галузі

Джерело: Федерація роботодавців автомобільної галузі

Джерело: Федерація роботодавців автомобільної галузі

Джерело: Федерація роботодавців автомобільної галузі

Джерело: Федерація роботодавців автомобільної галузі

Джерело:  Федерація роботодавців автомобільної галузі
URL новини:  https://fra.org.ua/uk/st/statistika/prodazhi/prodazhi-u-serpni-2024

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес