На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини автоцивілки / Новини автоцивілки

В засіданні Робочої групи РНБОУ взяв участь Президент МТСБУ Володимир Романишин

Версия для печати Версия для печати
17.07.2008 

Президент МТСБУ Володимир Романишин взяв учать у засіданні Робочої групи з аналізу стану забезпечення дорожнього руху при Раді національної безпеки і оборони України.

Під час засідання Володимир Романишин проінформував присутніх про зусилля Моторного бюро у питаннях забезпечення страхового захисту учасників дорожнього руху.

Зокрема, він наголосив, що обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності автовласників є елементом системи безпеки дорожнього руху, оскільки забезпечує захист від наслідків дорожних аварій як потерпілого, так і винуватця. Витрати на провадження цього виду страхування не потребують витрат з державного бюджету, оскільки їх взяв на себе страховий ринок.

На данний час, лише 40% автовласників застрахували свою цивільно-правову відповідальність. Це означає, що переважна більшість потерпілих у ДТП не отримає гарантоване страхове відшкодування, а винуватці аварій будуть нести фінансовий тягар самостійно. Основна причина низького рівня застрахованих - відсутність повноцінного контролю за наявністю полісів з боку ДАІ.

Розуміючи надзвичайну важливість організації ефективної системи безпеки дорожнього руху, з метою участі страховиків у державних заходах з цього напрямку, при МТСБУ створено Фонд попереджувальних заходів.

Підсумовуючи свою доповідь, Володимир Романишин, від імені страховиків – членів МТСБУ, висловив готовність Моторного бюро брати активну участь у заходах, спрямованих на забезпечення безпеки дорожнього руху.

Підсумковим документом про діяльність цієї Робочої групи стане аналітична довідка з проблем безпеки дорожнього руху. Моторне бюро надасть для опрацювання в Робочу групу інформацію про стан впровадження обов`язкового страхування цивільно-правової відповідальності автовласників та пропозиції щодо нормативно-правового забезпечення контролю за наявністю полісів.

Робоча група РНБОУ створена згідно з розпорядженням Секретаря РНБОУ від 23 червня 2008 року №81/2008 “Про робочу групу з аналізу стану забезпечення безпеки дорожнього руху” з метою проведення аналізу ефективності реалізації державної політики у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху та розробки пропозицій щодо невідкладних заходів, спрямованих на зменшення аварійності на дорогах України.

Источник:  ЛСОУ
URL новости:  http://www.uainsur.com/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес