На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини автоцивілки / Новини автоцивілки

Кількість скарг на страховиків у 2015 році зменшилась на третину

Версия для печати Версия для печати
30.03.2016 

У 2015 році кількість скарг від потерпілих осіб та страхувальників на дії страховиків зменшилась на 33% та склала 2540 скарг. Таким чином, на дії страховика скаржиться лише кожен 50 клієнт, що звернувся до страховика в результаті страхової події.

Найбільша частка скарг надходить у зв'язку із зволіканням з виплатою страхового відшкодування та порушенням строків виплати. Питома частка таких скарг за результатами 2015 року складає 83% від загальної кількості скарг. Ще 9% потерпілих скаржаться на незгоду з розміром страхового відшкодування, 8% – на відмову у виплаті відшкодування.

За результатами 2014 року – на зволікання з виплатою відшкодування скаржились 90% потерпілих 4% – на незгоду з розміром, 6% – на відмову у виплаті відшкодування.

"Скарги від потерпілих та клієнтів є одним з найважливіших індикаторів якості роботи страхового ринку в цілому, та окремих компаній. Приємно констатувати, що кількість скарг зменшується. Зокрема, кількість скарг на зволікання з виплатою відшкодування протягом останнього року зменшилась на 38%. I дійсно, середній строк врегулювання складає 96 днів з моменту подачі заяви про страхове відшкодування. Ми розраховуємо, що початок роботи прямого врегулювання дозволить ще більше скоротити строки врегулювання. Також нагадуємо, що показник кількості скарг впливає на оцінки страховика у "світлофорі" та на кількість бланків, що їх може отримати страховик для укладання договорі в ОСЦПВ", – зауважив Володимир Шевченко, генеральний директор МТСБУ

Источник:  МТСБУ
URL новости:  http://www.mtsbu.ua/ua/presscenter/news/116377/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес