На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини автоцивілки / Новини автоцивілки

МТСБУ виплатило 40,3 млн. грн. за водіїв, що не мали полісу "автоцивілки"

Версия для печати Версия для печати
26.04.2016 

Протягом 2015 року МТСБУ здійснило 2,5 тис. гарантійних виплат на суму 54 млн. грн. Моторне Бюро належним чином, вчасно та в повному обсязі виконує гарантійні функції в сфері захисту потерпілих у ДТП.

Нагадуємо, що МТСБУ здійснює відшкодування потерпілим за:

  • Осіб, що стали винуватцями в ДТП, але не мали на момент ДТП чинного полісу ОСЦПВ;
  • Категорії громадян, що за законом звільнені від обов'язку страхувати свою цивільну відповідальність, а саме: учасники бойових дій та інваліди війни, які визначені законом, інваліди I групи, які особисто керують належними їм ТС, а також особи, що керують транспортним засобом, належним інваліду I групи, у його присутності;
  • За договорами ОСЦПВ, що були укладені страховиками, що визнані банкрутами, та по відношенню до яких затверджено ліквідаційний баланс;
  • За шкоду нанесену життю та здоров'ю громадян невстановленим транспортним засобом (таким, що самовільно залишив місце ДТП);
  • Шкоду завдану транспортним засобом, який вийшов із володіння власника в результаті протиправних дій іншої особи;
  • У разі надання страхувальником або особою, відповідальність якої застрахована, свого транспортного засобу працівникам міліції та медичним працівникам закладів охорони здоров'я.

У 2015 році за шкоду заподіяну в ДТП, особами, що не мали на момент ДТП полісу ОСЦПВ, Бюро виплатило 40,3 млн. грн за 1782 випадками. "У 2015 році кількість виплат за незастрахованих осіб збільшилась на 10%. Нагадуємо, що виплата МТСБУ відшкодування за винуватця, що на момент ДТП не мав полісу ОСЦПВ не звільняє його від обов'язку відшкодовувати завдану шкоду. За кожним таким випадком МТСБУ подає регресний позов до винуватця ДТП та стягує завдані збитки", – зауважив Володимир Шевченко, генеральний директор МТСБУ.

В результаті ДТП, де винуватцями стали представники пільгових категорій громадян МТСБУ здійснило 321 виплату на суму 5,8 млн.

Також в 2015 році МТСБУ розпочала виплати за боргами страховиків-банкротів. Зараз МТСБУ здійснює виплати за СК "Авіоніка", "Лафорт" та "Iнтретрансполіс". Всього у 2015 році здійснено 261 виплата за боргами страховиків банкрутів на суму 5 млн. грн. "Ми закликаємо клієнтів цих компаній звернутись до МТСБУ з заявою про відшкодування та отримати кошти, що заборгував страховик банкрут", – додав Володимир Шевченко.

Источник:  МТСБУ
URL новости:  http://www.mtsbu.ua/ua/presscenter/news/116663/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес