На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини автоцивілки / Новини автоцивілки

Українські водії охоче врегульовують ДТП за допомогою "європротоколу"

Версия для печати Версия для печати
08.06.2016 

Українці стали частіше врегульовувати ДТП за допомогою "європротоколу" (повна назва "Повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду" – документ, який заповнюється учасниками дорожньо-транспортної пригоди самостійно без участі представників поліції). За даними першого кварталу 2016 року 4567 заяв на виплату страхового відшкодування були врегульовані на підставі складеного учасниками ДТП "європротоколу", а це 15% від усіх поданих заяв і кожне сьоме звернення до страховика за договорами ОСЦПВ. За аналогічний період 2015 року кількість врегульованих на підставі "європротоколу" справ була вдвоє менше і становила 2162 вимоги.

Водночас збільшується і розмір середньої виплати за "європротоколом". Після підвищення лімітів за "європротоколом" до 50 тис. грн. у лютому 2016 року середня виплата за справами врегульованими з використанням "європротоколу" збільшилась на 20% і склала 6,7 тис. грн. "Поступове зростання розміру виплати за "європротоколом" свідчить про те, що українські водії вже перейняли європейську практику та готові врегульовувати більшість ДТП самостійно, адже новий підвищений страховий ліміт в 50 тис. грн. для врегулювання в рамках "європротоколу" покриває більшість майнових збитків", – зауважив Володимир Шевченко, генеральний директор МТСБУ.

Загалом, сума страхових премій за договорами ОСЦПВ за результатами першого кварталу 2016 року склала 777,6 млн. грн., що на 28,1% більше в порівнянні з преміями за аналогічний період 2015 року. Сума здійснених страхових відшкодувань в першому кварталі 2016 року склала 327,1 млн. грн, що на 33,9% більше показника здійснених страхових виплат за аналогічний період 2015 року.

Основні показники здійснення обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів за внутрішніми договорами в січні – березні 2015 та 2016 років *

* згідно з даними ЦБД МТСБУ

Источник:  МТСБУ
URL новости:  http://www.mtsbu.ua/ua/presscenter/news/117049/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес