На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини автоцивілки / Новини автоцивілки

75,2% страхових вимог за ОСЦПВ у I кв. було врегульовано в термін до 90 днів

Версия для печати Версия для печати
20.05.2020 

75,2% страхових вимог за обов’язковим страхуванням цивільно-правової відповідальності (ОСЦПВ) у січні-березні 2020 року було врегульовано в термін до 90 днів (вимога закону про ОСЦПВ) і 62,4% – у термін до 60 днів, йдеться в прес-релізі Моторного (транспортного) страхового бюро України.

МТСБУ повідомляє, що лідерами за цими показниками стали страхові компанії "Оберіг", СТ "Гарантія", "АСКО-Донбас Північний", СК "ВУСО", "Міжнародна страхова компанія", "Iнтер-Поліс", "Оранта-Січ", Global Garant, ARX, Княжа VIG.

Середній термін врегулювання страхових вимог за шкоду, заподіяну майну, в I кварталі 2020 року становив 69 днів, скоротившись на один день порівняно з IV кв. 2019 року і на 21 день – I кв. 2019 року. У рамках системи прямого врегулювання збитків середній термін отримання виплати становить 41 день, зменшившись на шість днів порівняно з IV кв. 2019 року і сім днів з аналогічним періодом роком раніше.

МТСБУ зазначає, що за перший квартал поточного року було отримало 430 скарг від постраждалих і страхувальників на дії страхових компаній, що на 77 більше, ніж у попередньому IV кв. 2019 року.

У прес-релізі зазначено, що, незважаючи на це, рівень скарг зріс незначно: 1,16% у I кв. 2020 року проти 0,93% за попередній квартал. Найвищий рівень скарг зафіксовано на страхову компанію "Омега" (17,7%).

Жодної скарги не надходило на роботу таких страховиків, як "Граве Україна", "Гарантія", "Iнтер-Поліс", СК "Колоннейд Україна", "АСКО-Медсервіс", "Мотор-Гарант", "Ван Клік", "Експрес Страхування".

Незважаючи на кризові явища, спричинені пандемією та карантином, страховики ОСЦПВ продовжують сумлінно і своєчасно виконувати зобов’язання перед постраждалими в ДТП. Залишається актуальним питання скарг на страховиків. Ми хочемо поступово звести нанівець скарги, пов’язані із затримкою компенсації за втрати, заподіяні в ДТП, яких найбільше надходить до МТСБУ. Бюро нині працює над впровадженням системи розгляду скарг на страховиків ОСЦПВ (омбудсмен з ОСЦПВ". Зробимо цю послугу для постраждалих безкоштовною, надаючи можливість розв’язати проблему оперативно, без зайвих юридичних і судових витрат", – зазначає генеральний директор МТСБУ Володимир Шевченко, слова якого наведено в прес-релізі.

Источник:  Iнтерфакс-Україна
URL новости:  https://ua.interfax.com.ua/news/general/663612.html

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес