На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини автоцивілки / Новини автоцивілки

Страховики ОСЦПВ скоротили строки врегулювання та покращили показники "світлофору"

Версия для печати Версия для печати
23.11.2020 

В 3 кв. 2020 р. кількість укладених договорів ОСЦПВ склала 2,24 млн. шт., що на 8,7 % більше, ніж за аналогічний період минулого року. Сума страхових платежів становить 1,65 млрд. грн. (+30%). Страховики ОСЦПВ врегулювали понад 36,1 тис. вимог постраждалих в ДТП, за якими виплатили 703,3 млн. грн. Показник кількості врегульованих вимог зріс на 9,1 % у порівнянні з третім кварталом 2019 року, суми виплат – на 13,1%.

Трійка страховиків-лідерів за кількістю укладених договорів залишилась незмінною з попереднього кварталу: НАСК "ОРАНТА", СГ "ТАС" та "УПСК". Лідерами за кількістю врегульованих вимог постраждалих є СГ "ТАС", НАСК "ОРАНТА", "УПСК".

Середній строк врегулювання страхових вимог за шкоду, заподіяну майну, в третьому кварталі 2020 року склав 73 дні (для вимог, врегульованих у строк до 365 днів) проти показника 77 днів у 2 кв. цього року. В системі прямого врегулювання збитків (ПВЗ) середній строк врегулювання – 40 днів, що на три дні менше, ніж минулого кварталу. Частки вимог, врегульованих в термін до 60 днів після дати ДТП та до 90 днів, збільшились на 2,5 та 4 в.п. відповідно (з 55,3% до 57,7% та з 69,9% до 73,9%).

До МТСБУ у 3 кв. 2020 р. надійшло 328 скарг від потерпілих та страхувальників на дії страхових компаній, що на 48 скарг менше, ніж у попередньому 2-му кв. 2020 р., і на 72 скарги менше, ніж за показниками аналогічного періоду минулого року. Тренд до зниження кількості скарг тримається весь 2020 р.

Рівень скарг вперше за тривалий час у 3 кв. 2020 р. становить менше 1% (0,91%), що на 0,25% в.п. менше, ніж у попередньому кварталі. Найвищий рівень скарг зафіксований у страхових компаній "Омега" (9,8%), "Мега-гарант" (5,0%) та "АСКА" (5,0%).

Жодної скарги не надійшло на роботу 7 страховиків: "Мотор-Гарант", "Iнтер-Поліс", СТ "Гарантія", "ГРАВЕ Україна", "Скарбниця", "Колоннейд Україна", "АСКО-Медсервіс".

Згідно з графічним інформером "світлофор", збільшилась кількість страховиків, які мають зелені індикатори оцінок за всіма трьома показниками. У 3 кв. 2020 р. кількість таких компаній становить 29 (проти 26 у 2 кв. 2020 р.). Як і попереднього кварталу, жодна страхова компанія не отримала "червоного світла" за показником "Загальна оцінка діяльності страховика", і лише три страхові компанії мають за цим показником "жовтий" колір світлофору.

Два страховики отримали незадовільну оцінку за показником "Якість врегулювання збитків" та чотири – за показником "Рівень скарг від потерпілих та страхувальників".

Генеральний директор МТСБУ Володимир Шевченко прокоментував: "Приємно відзначити, що в нашому "світлофорі" вже другий квартал поспіль, незважаючи на карантинні складнощі, стає більше зеленого кольору. Разом із стабільною тенденцією до зменшення кількості скарг на дії страхових компаній це є свідоцтвом того, що страховики ОСЦПВ продовжують якісно виконувати свої зобов’язання перед постраждалими в ДТП".

Источник:  МТСБУ
URL новости:  http://www.mtsbu.ua/ua/presscenter/news/161692/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес