На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини автоцивілки / Новини автоцивілки

МТСБУ здійснить в повному обсязі виплати за зобов’язаннями СК "Київ РЕ"

Версия для печати Версия для печати
10.02.2021 

Президія МТСБУ 20.01.2021 р. прийняла рішення про затвердження граничних сум виплат страхового відшкодування за договорами ОСЦПВ, укладеними ТДВ "СК "Київ РЕ".

Враховуючи те, що коштів СК "Київ РЕ" у Фонді захисту потерпілих МТСБУ достатньо для задоволення всіх заявлених вимог, гранична сума виплат за шкоду, заподіяну майну потерпілих на одного потерпілого за внутрішніми договорами страхування, укладеними страховиком, встановлена у розмірі зазначеної у відповідному внутрішньому договорі страхування страхової суми за таку шкоду.

Таким чином, МТСБУ сплатить в повному обсязі всім постраждалим в ДТП, винуватці яких мали поліс СК "Київ Ре". Розмір виплати обмежений лише розміром страхових сум, встановлених законодавством. Це перший випадок, коли коштів страховика в гарантійному фонді Бюро вистачило для повного виконання його зобов’язань перед постраждалими, що свідчить про ефективність запровадження системи додаткових гарантійних внесків до фондів Бюро.

Володимир Шевченко, генеральний директор МТСБУ, прокоментував: "Давно назріла необхідність реформувати законодавство в сфері ОСЦПВ, в тому числі в частині посилення гарантійних функцій Бюро щодо виплат за зобов’язаннями так званих "проблемних" страховиків, що пішли з ринку ОСЦПВ, не виконавши свої зобов’язання перед постраждалими, але ще не визнані банкрутами. Виплати за таких страховиків мають здійснюватися одразу після позбавлення таких компаній членства в Бюро".

Нагадаємо, 1 серпня 2019 р. СК "Київ РЕ" втратила право укладати договори ОСЦПВ у зв’язку з втратою статусу асоційованого члена МТСБУ. Відшкодування за невиконаними зобов’язаннями страховика здійснюється як спосіб виконання МТСБУ зобов’язання з повернення СК "Київ РЕ" залишку коштів його гарантійного внеску у фонді захисту потерпілих МТСБУ. Такі виплати МТСБУ не відносяться до регламентних виплат і здійснюються МТСБУ добровільно на підставі порядку, встановленому Бюро.

Прийом документів для виконання зобов’язань за ТДВ "СК "Київ РЕ" зі сплати страхового відшкодування за шкоду, заподіяну майну потерпілих-фізичних осіб, здійснювався до 31.12.2020. В частині відшкодування шкоди, завданої життю та/або здоров’ю потерпілого, МТСБУ здійснює відшкодування незалежно від дати подання заяви на виплату.

Источник:  МТСБУ
URL новости:  http://www.mtsbu.ua/ua/presscenter/news/163008/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес