На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини автоцивілки / Новини автоцивілки

МТСБУ звернулось до Ради Бюро "Зелена картка" у зв?язку із військовим вторгненням Росії

Версия для печати Версия для печати
09.03.2022 

МТСБУ повідомило Раду Бюро, що 24 лютого, коли російські війська перетнули український кордон, розпочалася повномасштабна війна.

У зв?язку з цим 24.02.2022 року на всій території України рішенням Верховної Ради було оголошено військовий стан строком на 30 днів для захисту національного суверенітету. В умовах військового стану можуть бути обмежені певні конституційні права громадян та діяльність комерційних підприємств.

Для збереження стабільності банківської системи того ж дня Національний банк України ввів обмеження щодо функціонування валютного ринку України, зокрема заборонивши валютообмінні операції (крім продажу валюти) та транскордонні перекази валютних коштів.

Торгово-промислова палата України офіційно визнала настання форс-мажорної ситуації внаслідок військової агресії Російської Федерації проти України.

Базуючись на цьому та на рішенні страховиків-повних членів, МТСБУ поінформувало Раду Бюро "Зелена картка" та країни-члени Бюро про тимчасове відтермінування виконання фінансових зобов?язань у зв?язку з визнанням ситуації в Україні форс-мажорною.

Всі договори "Зелена картка", укладені страховиками-повними членами МТСБУ, зберігають чинність.

МТСБУ зазначило, що повернеться до звичайної практики взаєморозрахунків в рамках системи "Зелена картка" одразу після завершення військових дій та зняття мораторію НБУ на транскордонні валютні перекази, а також запевнило керівництво Ради Бюро "Зелена картка", що зберігає фінансову стабільність та провадить операційну діяльність, незважаючи на обставини.

Источник:  МТСБУ
URL новости:  https://ua.interfax.com.ua/news/economic/808446.html

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес