На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини автоцивілки / Новини автоцивілки

Страховики Німеччині беруть на себе покриття відповідальності за незастраховані українські автомобілі, які прибувають у цю країну

Версия для печати Версия для печати
11.03.2022 

Німецькі страховики беруть на себе можливі претензії з ОСЦПВ до власників незастрахованих українських автомобілів у Німеччині, тим самим дозволяючи їм їздити по німецьких дорогах без ризику бути оштрафованими.

"У цій надзвичайній гуманітарній ситуації ми хочемо допомогти українським біженцям зосередитися на важливіших питаннях. Шкоду, заподіяну незабезпеченими українськими автомобілями, покриватимуть страховики, що працюють у Німеччині по страхуванню автоцивільної відповідальності. Українським водіям, що скоїли ДТП, страховики не виставлятимуть регресні позови", – каже Йорг Асмуссен, генеральний директор німецької страхової асоціації (GDV). "Важливо, щоб ми здатні хоч трохи допомогти біженцям у цей страшний час", – зазначив він.

Такий механізм покриття шкоди внаслідок ДТП буде діятиме до 31 травня цього року. Німецький офіс Бюро "Зелена картка" відповідатиме за врегулювання збитків при аваріях, а постраждалі в ДТП з вини українських водіїв мають звертатись до нього.

Покриття буде застосовуватися до всіх транспортних засобів, які не мають чинного страхування автотранспортної відповідальності внаслідок військових дій в Україні, таких як українська "Зелена картка", або спеціально оформлений поліс прикордонного страхування однієї з європейських країн. Зазвичай, пересування незастрахованою автівкою в Німеччині категорично заборонено.

Постраждала сторона захищена в межах наступних лімітів згідно Директиви ЄС: 7,5 мільйонів євро за шкоду життю і здоров’ю, 1,22 млн. євро за матеріальну шкоду автомобілю та 50 000 євро за фінансові збитки.

Источник:  МТСБУ
URL новости:  http://www.mtsbu.ua/ua/presscenter/news/167997/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес