На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини автоцивілки / Новини автоцивілки

Країни Балтії припинили співпрацю з Бюро "Зелена картка" Росії та Білорусі

Версия для печати Версия для печати
30.05.2022 

Латвійське бюро страховиків транспортних засобів (LTAB) разом із Бюро "Зелена картка" інших країн Балтії прийшли до консенсусу щодо припинення співпраці з російським (РСА) та білоруським Бюро "Зелена картка".

LTAB радить національним страховикам тимчасово відмовитись від оформлення міжнародних страхових сертифікатів для поїздок до Росії та Білорусі. Автовласники, які хочуть поїхати до цих країн, можуть укласти договір прикордонного страхування на кордоні відповідної країни. В певних випадках автовласники можуть укласти короткотерміновий договір "Зелена картка".

"Ми закликаємо автовласників, які планують поїздку до Росії та Білорусі, шукати можливість придбання полісів прикордонного страхування на в’їзді до цих країн", – заявили у LTAB.

У квітні цього року Бюро "Зелена картка" країн Балтії домовилися про припинення співпраці з Бюро Росії та Білорусі. Цей крок був підтриманий Бюро інших країн Європейської економічної зони.

"Угода про співпрацю, укладена між Бюро країн системи "Зелена картка" передбачає, що вона діятиме до 5 травня 2023 року, тому міжнародні страхові сертифікати, які вже видані автовласникам, зберігають чинність. Але вже зараз автовласники мають брати до уваги певні незручності, плануючи придбання полісів страхування для поїздки до цих країн", – пояснює член правління LTAB.

"Співпраця з Бюро "Зелена картка" Росії та Білорусі припиняється через військове вторгнення в Україну, яке розпочате вищезгаданими країнами-агресорами, а також у зв'язку із запровадженням санкцій західних країн до Росії та Білорусі, через які міжнародні грошові перекази до цих країн практично унеможливлені", – зазначають у LTAB.

Система "Зелена картка" була започаткована в 1953 році і призначена для того, щоб позбавити водіїв необхідності укладати договір прикордонного страхування при перетині кордонів країн-членів системи. "Зелена картка" одночасно захищає власників транспортних засобів від наслідків шкоди, заподіяної третім особам, та оберігає фінансові інтереси жертв ДТП як за кордоном, так і в країні їх проживання.

Источник:  МТСБУ
URL новости:  http://www.mtsbu.ua/ua/presscenter/news/168625/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес