На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини автоцивілки / Новини автоцивілки

МТСБУ: занижена ціна "Зеленої картки" може бути ознакою шахрайства

Версия для печати Версия для печати
26.10.2023 

МТСБУ звертає увагу автовласників на особливості ціноутворення за договорами міжнародного страхування "Зелена картка".

Важливою особливістю ціноутворення за договорами міжнародного страхування "Зелена картка" є те, що страхові платежі за такими договорами є єдиними для всіх страховиків-повних членів МТСБУ. Тобто всі компанії-повні члени Бюро зобов'язані пропонувати автовласникам укласти договори міжнародного страхування "Зелена картка" виключно за єдиними цінами, встановленими Бюро.

Ця норма регламентується Постановою КМУ №5 від 06.01.2005. Згідно документу, Кабінет міністрів України встановив максимальний розмір страхових платежів по "Зеленій картці" в євро, і вже МТСБУ періодично в залежності від офіційного курсу цієї валюти визначає обов'язкові для страховиків-повних членів єдині розміри страхових платежів.

Дізнатись про чинний розмір платежів за договорами міжнародного страхування "Зелена картка" можна на сайті МТСБУ.

Наразі вартість сертифіката "Зелена картка" з територією дії "Вся система" для легкового автомобіля становить 949 грн. на 15 днів дії договору, 1 511 грн. на 1 місяць, 3589 грн. на 3 місяці та 8 306грн. на 1 рік.

"Час від часу ми отримуємо інформацію від автовласників, що їм пропонують придбати страховий сертифікат "Зелена картка" по ціні нижчий, ніж встановлена. Така практика протирічить умовам співпраці між страховиком-повним членом МТСБУ та Бюро. Загалом занижена ціна може бути ознакою шахрайства, як щодо страхового сертифікату "Зелена картка", так і внутрішніх полісів ОСЦПВ. Сумлінним страховикам із гарною репутацією немає необхідності вдаватись до порушень заради стимулювання автовласників придбати саме їх поліс"", — роз'яснює Олександр Берназюк, генеральний директор МТСБУ.

Олександр Берназюк зазначає, що відповідно до договорів про співпрацю між повними членами МТСБУ та Бюро, страховик також зобов'язується не рекламувати зниження ціни, знижки або так звані "приховані знижки" (кешбек, бонуси, зменшення вартості інших товарів чи послуг, або повернення коштів страхувальнику у будь-який інший спосіб).

У випадку порушення страховиком умов договору, Бюро змушене застосовувати заходи впливу до нього у вигляді попередження або грошового стягнення.

"Окремо нагадаю страховим посередникам-агентам, що в разі застосування грошового стягнення до компанії, від імені якої укладений договір "Зеленої картки" по невідповідній ціні, страховик може перекласти понесені витрати на такого агента, і останньому доведеться відшкодувати суму штрафу. Тому страхові посередники також мають бути зацікавлені у виконанні умов співпраці з Бюро та дотриманні цінової політики, встановленої відповідно до вимог законодавства та нормативних актів".

Укладання договору міжнародного страхування "Зелена картка" є обов'язковим при перетині кордону Україні на виїзд автомобілем з українськими номерними знаками.

Источник:  МТСБУ
URL новости:  https://mtsbu.ua/ua/presscenter/news/181160/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес