На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Корпоративні новини / Корпоративні новини

СК "Мега-Поліс" буде перетворено на "Страхове агентство "Мега-Поліс"

Версия для печати Версия для печати
22.10.2024 

Акціонери ПрАТ "Страхова компанія "Мега-Поліс" (Київ) на зборах 18 жовтня ухвалили рішення про перетворення на ТОВ "Страхове агентство "Мега-Поліс", повідомляють в інформаційній базі НКЦПФР.

Агентство буде знаходитися за адресою, де раніше розташовувалася страхова компанія. Розмір статутного капіталу "СА "Мега-Поліс" становитиме 14,750 млн грн.

Крім того, збори акціонерів затвердили порядок обміну акцій "СК "Мега-Поліс" на частки в ТОВ "СА "Мега-Поліс". Кожен акціонер страхової компанії стає учасником і власником частки в статутному капіталі страхового агентства. Одна акція СК "Мега-Поліс" номінальною вартістю 1,18 грн відповідає розміру однієї частки в статутному капіталі "СА "Мега-Поліс", а розмір частки в СА дорівнює розміру загальної номінальної вартості акцій, які належать учаснику в статутному капіталі СК.

Як повідомлялося, Національний банк України 19 липня 2024 року анулював ліцензії СК "Мега-Поліс" на здійснення діяльності зі страхування та виключив компанію з Державного реєстру фінансових установ на підставі її заяви.

Раніше НБУ надав компанії дозвіл на добровільний вихід з ринку шляхом виконання страхового портфеля.

ПрАТ "СК "Мега-Поліс" здебільшого спеціалізувалося на медичному страхуванні (54,7%), страхуванні від нещасних випадків (10,1%), страхуванні майна (9,6%), страхуванні від вогневих ризиків та ризиків стихійних явищ (9,6%).

Обсяг страхових премій компанії за 2023 рік становив 61,639 млн грн, сформовані страхові резерви – 5,611 млн грн, страхові відшкодування – 35,601 млн грн.

Джерело:  Інтерфакс-Україна

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес