На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Бізнес закликає владу разом із удосконаленням мобілізації реалізувати і ключові антикорупційні реформи

Версия для печати Версия для печати
28.12.2023 

Члени Української Ради Бізнесу, до складу якої входить 112 бізнес-асоціацій різних галузей економіки, членами яких є 28 000 підприємств, проаналізували законопроект №10378 щодо вдосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби та повʼязаний з ним законопроект №10379 щодо посилення відповідальності за військові правопорушення і зазначають таке:

Безумовно, ефективна оборона держави у цей складний час – найвищий пріоритет, для реалізації цієї мети має бути побудований інклюзивний діалог влади, бізнесу та громадянського суспільства.

На думку Ради, такі суттєві зміни суспільного договору, які передбачаютьcя проєктами №10378 та №10379, мають бути розглянуті лише з одночасним реформуванням державних інституцій з метою додержання балансу інтересів "суспільство-держава-бізнес".

В той час, як кількість громадян України, які беруть активну участь в захисті своєї Батьківщини на фронті, збільшується, – неприпустимою є подальша робота величезних "корупційних годівничок" для чиновників та функціонування налагоджених механізмів обкрадання Держави.

Через неефективну та корупційну роботу тільки трьох органів – Державної митної служби, Державної податкової служби, Бюро економічної безпеки – держава втрачає, ⁠за розрахунками експертів, 180-200 млрд гривень щороку (сірий імпорт, контрабанда, контрафакт, скрутки тощо), яких конче не вистачає армії; сотні мільярдів, які зараз розчиняються на офшорних рахунках чиновників-корупціонерів та їх партнерів.

Україна потребує змін не точкового, а комплексного характеру, особливо щодо державних органів, які характеризуються в суспільстві неефективністю та схильністю до корупційних скандалів.

Український бізнес закликає разом з ухваленням оновленого законодавства про щодо мобілізації, військовий облік та проходження військової служби, прийняти у першому кварталі 2024 року всі основні антикорупційні та інституційні зміни, які мінімізують корупцію у нашій державі: повне перезавантаження Державної митної служби (проєкт №6490д), Державної податкової служби (проєкт №9243), Бюро економічної безпеки (проєкт 10088-1), реформа держслужби із відновленням прозорих конкурсів, завершення судової реформи, реформа СБУ, перезавантаження Національної поліції та реформи Рахункової палати із затвердженням нових конкурсних процедур.

⁠Українці мають захищати державу, функціонуванням якої вони задоволені, а не неефективних чиновників та корупціонерів.

Україна, яка потрібна громадянам, – це держава із суспільством "відкритого доступу", де панує доброчесна економічна та політична конкуренція, розвиток є стійким та сталим; люди мають широкі можливості реалізувати свої таланти та прагнення; влада, партії, медіа, громадськість є прозорими, публічними і підзвітними. Держава служить народу, усунено можливості для корупції та зловживання владою, забезпечено справедливе правосуддя. Політична система та місцеве самоврядування узгоджують різноманітні суспільні інтереси, а громадяни свідомо впливають на прийняття рішень, що їх стосуються, знають та можуть реалізувати свої права.

Український бізнес закликає Президента, Парламент та Кабінет міністрів прийняти комплексні системні рішення з мінімізації корупції на початку 2024 року, зокрема прийнявши як закони зазначені у зверненні проєкти.

Водночас, проєкти №10378 щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служб та повʼязаний з ним законопроєкт №10379 щодо посилення відповідальності за військові правопорушення також потребують комплексного доопрацювання та усунення норм, що можуть негативно вплинути на функціонування бізнесу, який наразі перебуває в режимі "виживання" та на загальні показники економіки в державі. Закликаємо представників влади долучити провідні бізнес-асоціації та аналітичні центри до інклюзивного обговорення та доопрацювання цих проєктів для забезпечення балансу інтересів держави-суспільства-бізнесу та досягнення спільної мети – перемоги ворога.

Источник:  Українська Рада Бізнесу
URL новости:  https://urb.org.ua/biznes-zaklika%d1%94-razom-iz-onovlennyam-zakonodavstva-pro-mobilizacziyu-prijnyati-osnovni-antikorupczijni-ta-instituczijni-zmini-yaki-minimizuyut-korupcziyu/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес