На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

РНБО України та міжнародні компанії співпрацюють у сфері страхування та відновлення України

Версия для печати Версия для печати
12.01.2024 

За підтримки урядів Сполучених Штатів Америки та Сполученого Королівства Великої Британії та Ірландії в Апараті РНБО України відбулася онлайн-зустріч з Радою директорів компаній-лідерів світу стратегічного консалтингу Marsh McLennan і Oliver Wyman. Під час зустрічі учасники обговорили низку питань, серед яких – програма страхування військових ризиків в Україні, робота зернового коридору, розробка Стратегії трансформації України.

Керівник Апарату РНБО України Андрій Зюзь подякував уряду Великої Британії, завдяки сприянню якого стала можливою співпраця з Marsh McLennan і Oliver Wyman. Він також висловив подяку компаніям та особливо президенту і генеральному директору Marsh McLennan Джону Дойлу за спільну роботу, підтримку, відданість та внесок у перемогу України.

"Попри біль, страждання, горе та величезні збитки ця війна принесла Україні шанс позбутися всього радянського, що гальмувало розвиток нашої держави. Тож, процес трансформації, над яким ми працюємо спільно з Marsh McLennan, має докорінно змінити підходи до післявоєнного відновлення України", – підкреслив він і додав, що розробка Стратегії трансформації перебуває під особистим контролем Президента України Володимира Зеленського.

В ході спілкування Андрій Зюзь презентував платформу даних для аналізу військових ризиків в Україні, яку було реалізовано в ІАС "СОТА". За його словами, її користувачами є найбільші світові лідери в галузі страхування, зокрема – провідний світовий страховик Lloyds.

Під час зустрічі також йшлося про подальші кроки співпраці щодо страхуванням військових ризиків в галузі авіаперевезення та бізнес-подорожей до України, масштабне страхування інвестицій у відновлення України.

Окремо учасники зустрічі зупинилися на ситуації, що стосується роботи зернового коридору. У процесі відновлення роботи зернової ініціативи вагоме значення мала і допомога Сполученого Королівства. Адже Україна та Британія домовилися про створення спеціального механізму страхування суден.

Представник компанії Oliver Wyman Кріспіан Елісон зазначив, що торік зерновим коридором у Чорному морі скористалися понад 1000 кораблів, що додало Україні 5-8% зростання ВВП. Сьогодні український зерновий коридор у Чорному морі вийшов на довоєнні потужності.

Зі свого боку керівник Апарату акцентував на співпраці з експертами Oliver Wymen: "Було дуже приємно працювати з вашою командою над угодою зі страхування зерна, яка принесла значні політичні результати для України".

Детально учасники зупинилися на розробці Стратегії трансформації України. Вони наголосили, що ідея Стратегії полягає у створенні єдиної комунікаційної платформи між Україною та партнерами.

Источник:  РНБО України
URL новости:  https://www.rnbo.gov.ua/ua/Diialnist/6756.html

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес