На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Україна розширює архітектуру страхування від політичних та воєнних ризиків

Версия для печати Версия для печати
16.01.2024 

Попри війну, економіка України зростає. Інвестори все більше вкладають в бізнес в Україні. Триває робота над Ukraine Development Fund та іншими інструментами для залучення інвестицій. Про це розповіла Перший віцепрем'єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко під час виступу на панельній дискусії "Керівники бізнесу для України (CEOs for Ukraine)" та під час зустрічі із представниками банківського холдингу J.P. Morgan і генеральних директорів світових компаній, що відбулася в рамках Всесвітнього економічного форуму в Давосі під головуванням Президента України Володимира Зеленського.

У заході взяли участь близько ста керівників провідних світових компаній.

"Один із найважливіших уроків минулого року полягає в тому, що війна не є ембарго на інвестиції. У 2023 році загальний обсяг прямих іноземних інвестицій в Україну зріс і ми плануємо збільшити їхній обсяг цього та наступного року, аби вийти на довоєнні показники", — наголосила Юлія Свириденко.

За її словами, економічне зростання у 2023 році перевищило всі прогнози. До кінця 2023 року збільшились показники експорту зернових, оскільки Україна змогла запустити альтернативний зерновий коридор. Разом з тим, врожай був на 35% вищим, аніж прогнозувалося. Згідно з прогнозами Міністерства економіки, економіка продовжить відновлюватися з прогнозованим зростанням ВВП у 2024 році на рівні 4,6%.

Крім того, цьогоріч Україна продовжує покращувати інвестиційний клімат, аби якомога більше інвесторів заходили на вітчизняний ринок.

"Ми розширюємо архітектуру страхування від політичних та воєнних ризиків через міжнародні фінансові організації та як іноземні, так і українські експортно-кредитні агентства. Крім того, цього року ми запустили страхування суден від воєнних ризиків. Також триває робота над покращенням протиповітряного захисту наших міст, сіл, критичної інфраструктури, портів та експортної інфраструктури", — зазначила Юлія Свириденко.

За її словами, Україна також продовжує впроваджувати реформи, важливі для ефективної роботи бізнесу, і створює додаткові інвестиційні можливості.

"Інвестиційний механізм в рамках Ukraine Facility сприятиме залученню щонайменше 30 мільярдів доларів додаткових інвестицій впродовж наступних чотирьох років через надання гарантій міжнародним фінансовим організаціям. Крім того, працюємо над запуском Фонду розвитку України, який буде спрямований на реалізацію значних капіталоємних інвестиційних проєктів для відновлення України", — додала Юлія Свириденко.

Крім того, за її словами, найкращим вкладом у залучення інвестицій в Україну буде членство України у ЄС та НАТО.

"Для України це вже не просто мрія, а конкретний план на майбутнє", — підсумувала Юлія Свириденко.

Автор:  Юлія Свириденко
Источник:  Мінекономіки
URL новости:  https://www.me.gov.ua/News/Detail?lang=uk-UA&id=9155fb87-402a-4f8a-81ff-c3f297ec71ab

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес