На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Україна закликала держави Тримор'я до створення гарантійної схеми страхування від воєнних ризиків

Версия для печати Версия для печати
17.01.2024 

Співпраця в рамках Ініціативи трьох морів в енергетичному, транспортному та цифровому секторах, а також створення економічної та інфраструктурної основи для прискореної інтеграції України до Європейського Союзу – про це йшлося під час панельної дискусії "Будуємо Тримор'я як партнера для європейського майбутнього України" на Всесвітньому економічному форумі у Давосі 16 січня.

"Наприкінці 2023 року Україна стала асоційованим партнером Ініціативи трьох морів. В рамках Ініціативи Балтійського, Адріатичного та Чорного морів країни-члени надали Україні статус партнера групи та підтримали її зусилля щодо приєднання до ЄС. Уряд України високо цінує підтримку наших європейських партнерів, адже така співпраця посилить роль Центральної та Східної Європи у відбудові України та залученні інвестицій, необхідних для сприяння розвитку інфраструктури України", — зазначив заступник Міністра економіки України — Торговий представник України Тарас Качка у вступній промові.

Заступник міністра підкреслив, що держави Тримор'я – це зв'язок України з вільним світом. Адже важливе постачання військової техніки в Україну для боротьби проти російської збройної агресії, постачання палива, збереження життєво важливих транспортних потоків, зелені коридори для експорту українського продовольства, міграція людей – все це працює через територію держав-учасниць цієї Ініціативи.

"Ми сподіваємося, що держави Тримор'я доєднаються до створення міжнародної гарантійної схеми страхування від воєнних ризиків, реалізація якої пришвидшила б прихід інвесторів в Україну. Крім того, враховуючи потребу України у відновленні, Ініціатива Тримор'я також може розглянути запуск ідей для проєктів, які б могли спільно реалізовуватись державами Тримор'я та Україною. Нам теж є що запропонувати країнам-членам ініціативи. Україна зацікавлена в диверсифікації поставок енергоресурсів і вже бере участь у проєкті газового коридору Північ-Південь, через який у 2023 році почав транспортуватися норвезький газ. Таким чином, Польща має виступати транзитером для України, що також фінансово вигідно Варшаві", — відзначив Тарас Качка.

Автор:  Тарас Качка
Источник:  Мінекономіки
URL новости:  https://www.me.gov.ua/News/Detail?lang=uk-UA&id=6ad8526b-27fe-4c64-b040-be2677a804b3

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес