На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Україна та Швеція обговорили шляхи залучення інвестицій, страхування воєнних ризиків

Версия для печати Версия для печати
18.01.2024 

Залучення шведських інвестицій в Україну, страхування воєнних ризиків та можливості шведського Експортно-кредитного агентства до цього процесу, а також створення умов для повернення українців та підтримка виробництв, які зазнали руйнувань, чи пошкоджень техніки – всі ці теми обговорили члени української делегації на Всесвітньому економічному форумі у Давосі під час зустрічі із Міністром міжнародного розвитку і торгівлі Швеції Йоханом Форсселем.

"У липні 2023 року Уряд Швеції прийняв нову Стратегію співпраці Швеції з Україною у сфері відновлення та реформ на 2023–2027 роки на загальну суму приблизно 522 мільйони євро. Ми вдячні, що Шведське агентство з міжнародної співпраці та розвитку (SIDA) зосередилося на відбудові інфраструктури, зруйнованої війною, та на економічному відновленні в Україні після лютого 2022 року. Серед ініціатив, які варто відзначити, є підтримка екстреної реконструкції життєво-важливого енергопостачання. Швеція сприяє довгостроковому переходу України на використання енергії без викопних палив", — зазначив заступник Міністра економіки України Володимир Кузьо.

За його словами, для виходу іноземних інвесторів на український ринок Україна створила інфраструктуру страхування від воєнних ризиків і наразі працює над додатковими інструментами залучення інвестицій. У цьому контексті Україна сподівається на розширення діяльності шведського національного ЕКА.

"Наразі 14 національних ЕКА страхують свої національні компанії від воєнних ризиків, ми сподіваємось, що Швеція також долучається до страхування інвесторів, які готові вкладати в Україну вже зараз", — продовжив Володимир Кузьо.

В свою чергу Йохан Форсселль запевнив українську делегацію, що шведські компанії мають стійкий інтерес до інвестування в Україну. І уряд Швеції створює умови для того, щоб компанії могли втілити цей інтерес.

Крім того, на зустрічі українська делегація представила іпотечну програму єОселя і потенційні пропозиції щодо співпраці у цій сфері.

Источник:  Мінекономіки
URL новости:  https://www.me.gov.ua/News/Detail?lang=uk-UA&id=68e8a4d3-b758-42fc-a444-5b1227aa4b92

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес