На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Новим зерновим коридором вже пройшли понад 660 кораблів, які перевезли близько 20 млн тонн вантажів

Версия для печати Версия для печати
06.02.2024 

Вже пів року працює український морський логістичний коридор після того, як було знято блокаду Чорного моря й активізовано українську морську торгівлю. Про це зазначив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду 6 лютого.

"Новим зерновим коридором вже пройшли понад 660 кораблів, які перевезли близько 20 млн тонн вантажів до 32-х країн світу. 70% з цих вантажів – це аграрна продукція наших сільгоспвиробників", — повідомив очільник Уряду.

Паралельно з цим, за словами Прем'єр-міністра, вдалося запустити проект щодо страхування українського експорту від воєнних ризиків. Ідеться про страхування суден, які заходять у наші порти.

Як зазначив Денис Шмигаль, у січні Україна вийшла на довоєнні обсяги експорту морем, а по загальному обсягу експорту вже наближається до показників, які були до повномасштабного вторгнення. Минулого місяця в грошовому еквіваленті загальний український експорт склав 3,1 млрд доларів, з них 1,9 млрд доларів – це морський експорт.

"Це допомагає нам акумулювати внутрішні ресурси. Адже кожна гривня, яка надходить до бюджету від експортної торгівлі, йде на оборону. На краще забезпечення військових, на дрони та боєприпаси, на інноваційні продукти ОПК та багато іншого", — підкреслив Глава Уряду.

Прем'єр-міністр подякував українським військовим за безпеку чорноморської логістики, українським підприємцям за економічну активність, яка посилює державу, а також партнерам, які підтримали проекти в частині страхування.

Источник:  Прем'єр-міністр
URL новости:  https://www.kmu.gov.ua/news/premier-ministr-novym-zernovym-korydorom-vzhe-proishly-ponad-660-korabliv-iaki-perevezly-blyzko-20-mln-tonn-vantazhiv

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес