На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Німецький бізнес планує взяти участь у гуманітарному розмінуванні та відновлені України

Версия для печати Версия для печати
08.03.2024 

Уряд розраховує на іноземні приватні інвестиції під час відновлення України. Про це заявила Перший віцепрем'єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко на зустрічі з представниками німецького бізнесу та членами Німецько-Української промислово-торговельної палати. У зустрічі також взяли участь заступники міністра економіки України Володимир Кузьо, Олексій Соболев, Ігор Фоменко і Тарас Качка.

"Ми завдячуємо бізнесу, який зараз працює в Україні – їхні податки фінансують нашу безпеку та оборону. Наш пріоритет цього року – залучення інвестицій у реальний сектор економіки. Ми з нетерпінням чекаємо німецький бізнес в Україні та готові створити всі необхідні умови для його роботи. Україна пропонує можливості для інвестицій у різні сектори, починаючи від енергетики та інфраструктури до агропереробки та цифрових технологій. Наш Уряд прагне створити сприятливе бізнес-середовище, яке заохочує підприємництво, стимулює зростання та сприяє інноваціям і екологічній конкурентоспроможності", — наголосила Юлія Свириденко.

Під час розмови представники німецького бізнесу цікавились програмами гуманітарного розмінування, уніфікацією закупівельних процедур, розширенням інструментів страхування воєнних ризиків, а також можливостями для стимулювання українського виробника.

"Україна активно бере участь у створенні механізмів підтримки інвесторів та пом'якшення ризиків, включаючи ініціативи щодо страхування воєнних ризиків та надання фінансових гарантій для інвестицій. Ми тісно співпрацюємо з міжнародними організаціями та експортно-кредитними агентствами для забезпечення безпеки інвестицій у нашій країні. Уряд працює над розширенням інфраструктури страхування воєнних ризиків, яка була активно запущена минулого року. Цього року ми передбачили в державному бюджеті кошти для підтримку значних інвестиційних проєктів та стимулювання розвитку індустріальних парків", — заявив Володимир Кузьо.

Під час зустрічі також обговорили перспективи втілення конкретних проєктів з енергоефективності, питання мобілізації та бронювання працівників на українських підприємствах, а також ситуацію на україно-польському кордоні. Від дій польських фермерів, які блокують транскордонні переходи, страждають багато українських та німецьких підприємств, ланцюги постачання яких зараз працюють з перебоями. Сторони домовились спільно вирішувати ці та інші проблеми, а також поглиблювати промислову співпрацю між Україною та Німеччиною.

"Запрошую всі зацікавлені компанії взяти участь у Конференції з відновлення України URC-2024, яка відбудеться в Берліні 11-12 червня 2024 року. Ця подія надає унікальну можливість для українських, німецьких та міжнародних компаній зібратися разом, обмінятися ідеями та дослідити потенційні партнерства. Ми також запрошуємо вас ознайомитися з перспективним розміщенням виробничих потужностей і проєктами модернізації виробничого сектору України, а також міжгалузевої співпраці в переробній сфері", — резюмувала Юлія Свириденко.

Источник:  Мінекономіки
URL новости:  https://www.me.gov.ua/News/Detail?lang=uk-UA&id=c51925ad-e386-4d49-81b2-e71dd050d61a

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес