На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Страхування воєнних ризиків в Україні повноцінно запрацює вже влітку

Версия для печати Версия для печати
05.04.2024 

Наразі в аграрному секторі недостатньо інструментів страхування воєнних ризиків для потенційних інвесторів, але є план, як їх розширити. За останній рік вдалося більше наблизитися до розширення можливостей: є джерело фінансування та приклади, які можна мультиплікувати, затримка лише в бюрократичних моментах.

Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький під час заходу EBA "АгроДіалоги: Виклики та Можливості для України".

З кінця минулого року ми вже маємо страхування суден, які йдуть з портів Великої Одеси. Експортно-кредитне агентство, можна сказати, вже діє, але воно більш націлене на інвестиції з ціллю розвитку експорту. Залишається ще багато речей, які необхідно в цілому покрити, наприклад, страхування елеваторів, продукції в них. Тобто потрібно ще запустити масове страхування, яке мало би бути доступним для всіх секторів, зокрема й для аграрного.

Тарас Висоцький, перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України

За його словами, робота в цьому напрямку продовжується. До того ж страхування є одним із елементів Програми Ukraine Facility, де блок коштів розміром 8 млрд євро передбачений для приватного сектору на 4 роки. Частину цих коштів передбачено використати для запуску страхування воєнних ризиків уже повноцінно для будь-яких цілей.

"Є амбітна ціль зробити це влітку. За логікою це має бути перестрахування будь-яких видів страхування, які працювали в мирний час, але під воєнні ризики", — зауважив Тарас Висоцький.

Автор:  Людмила Лебідь
Источник:  AgroPortal.ua
URL новости:  https://agroportal.ua/news/ukraina/strahuvannya-viyskovih-rizikiv-v-ukrajini-povnocinno-zapracyuye-vzhe-vlitku

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес