На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Кабмін хоче перекласти на страхові компанії збитки від катастроф на воді

Версия для печати Версия для печати
04.11.2015 

У Кабінеті міністрів хочуть реформувати систему безпеки на транспорті, аби розслідуванням катастроф займалося національне бюро, а збитки відшкодовували страхові компанії.

Відповідні ідеї озвучив віце–прем'єр Геннадій Зубко на засіданні уряду, презентуючи попередні висновки урядової комісії щодо катастрофи катера "Iволга" в Одеській області.

"Сьогодні буде презентована Нова система безпеки на (морському і річковому) транспорті", – зазначив він.

"Ми пропонуємо доповнити наше Національне бюро розслідувань з безпеки і розслідування катастроф на цивільному транспорті – додати туди залізничний транспорт, автомобільний транспорт, морський і річковий. I зробити одне національне бюро, яке буде підпорядковане Кабінету міністрів", – заявив Зубко.

За його словами, "коли збирається урядова комісія, збирається дуже багато міністерств, центральних органів виконавчої влади – і ті також зацікавлені в тому, щоб у звіті було менше інформації, яка б впливала на дії тих чи інших посадових осіб".

"Тому таке розслідування може проводити незалежне бюро, яке має фахових експертів і яке може давати висновки для того, щоб ці рекомендації враховувати", – сказав віце–прем'єр.

"Сьогодні потрібно відновити координаційний центр, який керував би всіма системами і службами, які мають можливість технічними засобами, людьми – прикордонники, Державна служба з надзвичайних ситуацій, Морський рятувальний центр, безпека на транспорті – скоординувати всю роботу, як повинна відбуватися в таких подіях", – заявив Зубко

Також він сказав, що потрібно законодавчо врегулювати всі питання, які стосуються торговельного мореплавства.

"Після проведення такої експертизи ми зможемо зрозуміти долю ще 51 одного судна, яке знаходиться в акваторії (подібних до "Iволги" – ред.)", – зазначив Зубко.

Також він торкнувся питання витрат, які нестиме бюджет на відшкодування сім'ям загиблих.

"Нам потрібно зміцнити роль страхових компаній", – заявив Зубко.

"Дане судно не було застраховано – нема обов'язковості страхування таких речей?", – зазначив він.

"Я вважаю, що страхова компанія, яка надає страховку, повинна перевірити технічний стан, сертифікати, наявність сертифіката у капітана, наявність ліцензії у компанії–судновласника, наявність технічного паспорта судна – і після цього надавати дозвіл, а якщо стається катастрофа, відшкодувати всі збитки й витрати, які пов'язані з цією трагедію", – сказав Зубко.

Источник:  Українська правда
URL новости:  http://www.pravda.com.ua/news/2015/11/4/7087521/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес