На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Асоціація "Страховий бізнес" стоїть на заваді спробам безпідставно перевіряти компанії

Версия для печати Версия для печати
14.03.2018 

Асоціація "Страховий бізнес" виборола право членства у Раді з питань державного нагляду (контролю) при Державній регуляторній службі України.

Це дуже вагомий інструмент захисту малого та середнього бізнесу від необгрунтованого регуляторного тиску. Рада проводить розгляд та експертну оцінку аргументованості здійснення позапланових перевірок бізнесу, викликаних скаргами від споживачів.

Нагадаємо, що на останніх Загальних зборах учасників Асоціації було прийняте рішення, що фахівці Асоціації можуть долучатись у якості третьої сторони, стороннього арбітра у випадку проведення позапланової перевірки страховика позапланової перевірки з метою забезпечення об’єктивності її проведення.

У понеділок, 12 березня, пройшло перше засідання Ради у новому складі. Коментуючи підсумки засідання, Генеральний директор Асоціації "Страховий бізнес" Вячеслав Черняховський відзначив: "Розгляд справ в рамках цього засідання чітко показав, що значна частина скарг до Нацкомфінпослуг є необгрунтованими та викликана здебільшого необізнаністю споживачів щодо норм законодавства в частині процедури отримання виплат, в першу чергу це стосується обов’язкового страхування автоцивільної відповідальності.

Асоціація послідовно відстоює позицію, що перевірки страховиків мають проводить лише на основі скарг, що мають фактичні підстави, та лише після попереднього вивчення Нацкомфінпослуг обставин такої справи із отриманням позиції страхової компанії. Iнакше робота із скаргами перетворюється із інструменту захисту прав споживачів на інструмент блокування нормальної роботи страховиків та невиправданого тиску на бізнес.

Проте я хочу наголосити – що стосується страховиків, вони самі повинні звернути увагу та якість та оперативність своїх комунікацій із клієнтами, рівень їх інформування про перебіг процесу врегулювання. Значна частина скарг обумовлена елементарною відсутністю роз’яснень з боку страховика особливостей отримання виплати, строків їх здійснення чи відсутністю оперативної відповіді на питання клієнтів. Це те, над чим ми можемо працювати, запобігаючи скаргам від споживачів та перевіркам з боку Нацкомфінпослуг"

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес