На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Об’єднання учасників фінансового ринку направило лист-звернення до Президента України, керівників депутатських фракцій Верховної Ради

Версия для печати Версия для печати
27.06.2018 

Об’єднання учасників фінансового ринку направило лист-звернення до Президента України, керівників депутатських фракцій Верховної Ради, Комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності Верховної Ради.

Мета листа представників фінансових установ є звернення уваги керівництва держави на неприпустимість прийняття законопроекту 2413-а (т.з. закон "Про СПЛIТ"), який передбачає передачу функцій нагляду за небанківським фінансовим ринком до Національного банку України та НКЦПФР.

Учасники об’єднання неодноразово підкреслювали, що прийняття цього законопроекту не відповідає сучасному стану небанківського фінансового ринку та його потребам, а також має ряд значних недоліків. Зокрема, норми законопроекту не усувають дублювання функцій держрегулятора, а перехідний період у передачі функцій створює ризики хаосу на ринку.

До складу нещодавно створеного об’єднання учасників фінансового ринку входять 16 професійних асоціацій та об’єднань, що представляють інтереси компаній, які працюють у небанківському фінансового секторі (страхові, фінансові та лізингові компанії, пенсійні фонди та кредитні спілки тощо), а також інтереси споживачів фінансових послуг. Таким чином, об’єднання висловлює позицію переважної більшості гравців цього сегменту ринку.

Вячеслав Черняховський, генеральний директор Асоціації "Страховий бізнес", яка є активним учасником об’єднання, відзначив: "Позиція нашого об’єднання є голосом реального національного бізнесу сфери небанківських послуг. Ми кожен день бачимо справжні потреби як бізнесу, так й споживачів фінансових послуг, маємо чітке уявлення, що саме потрібне для стабільного розвитку небанківського фінансового сектору.

Головне заперечення проти СПЛIТу – не заперечення проти передачі регуляторних повноважень НБУ як такої, а проти прийняття такого рішення без попередньої аналітики, консультацій із учасниками ринку, без розробки всебічно зваженої стратегії розвитку фінансових ринків із закладеними до неї реалістичними, економічно обґрунтованими та соціально значущими цілями. Я сподіваюсь, керівництво держави прислухається до думки представників бізнесу й не прийматиме законопроект, що відкине страховий та інші небанківські ринку у своєму розвитку на декілька років назад".

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес