На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Асоціація "Страховий бізнес" провела конференцію, присвячену новітнім технологіям для страхової сфери.

Версия для печати Версия для печати
23.07.2019 

17-19 липня 2019 р. Асоціація "Страховий бізнес" провела у Львові конференцію для членів об’єднання. Програма конференції складалась з двох секцій:

I. Круглий стіл "Страховий ринок України: нагальні проблеми та стратегічні перспективи"

  1. Робота та роль Асоціації "Страховий бізнес" на страховому ринку України.
  2. Нова Концепція реформування фінансового сектору України, яка розроблена об’єднаннями учасників фінансового ринку (ОУФР).
  3. "Стратегія 2025" від державних Регуляторів: Асоціація виступає проти розробки документу без залучення представників ринку та експертів.
  4. Проекти законодавчих та нормативних актів, які опрацьовані та знаходяться в роботі в регуляторних органах – позитивні моменти та ризики для страхових компаній (зміни до Податкового кодексу в частині граничних комісій страховим посередникам, фінансовий моніторинг та стрес-тестування страховиків, зміни до Положення про активи та резерви, зміни до Положення про застосування заходів впливу тощо).

Реформування фінансового сектору України – одне з головних питань, що хвилює весь страховий ринок, зокрема – чи варто продовжувати роботу по просуванню ідей, які закладені у законопроект №2413а про так званий "Спліт" (передачу функцій Нацкомфінпослуг до Нацбанку та НКЦПФР). Асоціація завжди займала чітку позицію: законопроект має суттєві недоліки, суперечить нормам Конституції та носить відверто антибізнесовий характер.

Об’єднання учасників фінансового ринку, до якого входить Асоціація "Страховий бізнес", розробило альтернативну "Спліту" Концепцію реформування регулювання та нагляду за небанківським фінансовим сектором. Ця Концепція базується на досвіді як країн Західної Європи (наприклад Німеччини), та нових членів ЄС, таких, як Латвія та Польща. Ключовий принцип, що покладений в основу Концепції – розподіл регуляторної функції (яка може бути передана, наприклад, Мінфіну), та функцій нагляду, контролю та захисту прав споживачів, для чого має бути створений окремий центральний орган виконавчої влади зі спеціальним статусом.

Також у ході круглого столу була обговорена низка питань, що стосуються стану реалізації різних проектів для учасників Асоціації (перестрахування, консолідація страховиків, судові процеси по захисту учасників Асоціації, регреси між членами об’єднання, робота з МТСБУ та іншими об’єднаннями страховиків, потреби у навчанні співробітників страховиків та страхових агентів).

Друга секція була присвячена доповідям про нові управлінські підходи та технологічні інновації, спрямовані на розвиток ринку страхування.

Секція II. Нові продуктові, технологічні, інформаційні, сервісні та маркетингові підходи для підвищення конкурентоздатності СК та задоволення потреб клієнтів

  1. Новітні он-лайн технології на службі страхових компаній (Or Gil, директор з продажів європейського офісу, міжнародна компанія CARBYNE)
  2. Практика застосування цифрових технологій в страхуванні (Сергій Зуб, керівник проектного офісу МТСБУ
  3. Автоматизація процесу продажів та електронних страхових сервісі (Михайло Назарчук, AIWA)
  4. Навіщо страхової компанії бізнес-сторінка в Facebook і скільки вона може принести нових клієнтів (Вадим Горенко, бізнес-коуч Google в Україні, співзасновник digital-агенції "Gor.Digital")
  5. Юридичний консьєрж як захист інтересів та допомога клієнта (Гриненко Олег, Директор Expert Legal Service)
  6. Iнститут аналізу ризиків та Асоціація "Страховий бізнес" – можливості співпраці (Олег Плахтій, директор Iнституту аналізу ризиків)

Вячеслав Черняховський, генеральний директор Асоціації "Страховий бізнес", прокоментував: "Такі виїзні конференції у різних міста України, де представлені учасники нашої Асоціації – регіональні страхові компанії, для нас одночасно є і майданчиком для професійного обговоренням актуальних питань розвитку страхування та роботи нашого об’єднання, так й можливістю укріпити взаємодію між учасниками, поспілкувавшись в офлайні, зав’язати більш тісні ділові стосунки, домовитися про нові спільні проекти. Ми дуже вдячні львівським страховикам-членам Асоціації: СК "Дністер", СК "Скарбниця" та СК "Гарант і Я" – за гостинність, організацію культурної частини Конференції, чудові сюрпризи та подарунки учасникам".

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес