На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Прес-реліз щодо ліцензійних умов

Версия для печати Версия для печати
17.01.2020 

Три професійні об’єднання українських страховиків, на яких поширюються норми законодавства про ліцензування господарської діяльності з надання фінансових послуг – Асоціація "Страховий бізнес", Ліга страхових організацій України та Українська федерації убезпечення – звернулись до Кабінету Міністрів України, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, Міністерства юстиції України та Державної регуляторної служби України з листом.

У листі викладене прохання до Кабінету Міністрів України внести зміни до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з надання фінансових послуг, що затверджені Постановою Кабінету Міністрів України від 7 грудня 2016 р. № 913, виключивши із Постанови пункти 35 та 36, які протирічать пункту 3 частині першої статті 3 та частині десятій статті 9 Закону України "Про ліцензування видів господарської діяльності". Згідно з Законом до ліцензійних умов не можуть бути включені вимоги: як щодо додержання законодавства України у відповідній сфері та/ або окремих законів у цілому, так і вимоги законодавства, обов’язкові до виконання всіма суб’єктами господарювання.

Такі положення пунктів 35 та 36 Ліцензійних умов не є однозначними та прозорими, і створюють передумови для їх суб’єктивного застосування органам ліцензування.

Крім цього, ці норми призводять до надмірного регулювання господарської діяльності, надають необмежені повноваження органу ліцензування по контролю за суб’єктами господарювання, що, у свою чергу, може стати підґрунтям для серйозних зловживань.

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес