На главную страницу Ассоциация Страховой бизнес (АСБ)

Нацбанк синхронізував з Нацкомфінпослуг проведення спліту


10.02.2020 

Національний банк та Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг підписали Меморандум про взаємодію і співпрацю для реалізації закону про "спліт".

Идеться про передачу частини функцій державного регулювання та нагляду за небанківськими фінансовими установами від Нацкомфінпослуг до Нацбанку.

У вересні 2019 року був прийнятий закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення функцій із державного регулювання ринків фінансових послуг", яким передбачено "спліт" з 1 липня 2020 року: Національний банк стане регулятором страхових, лізингових, фінансових компаній, кредитних спілок, ломбардів та бюро кредитних історій замість Нацкомфінпослуг.

Підписаний меморандум забезпечить координацію під час процесу передачі функцій з регулювання та нагляду за ринком небанківських фінансових послуг. Від Національного банку документ підписала в. о. голови Катерина Рожкова, від Нацкомфінпослуг – голова Iгор Пашко.

Меморандум передбачає:

Меморандум набрав чинності 7 лютого 2020 року і буде діяти до моменту завершення його сторонами реалізації положень закону про "спліт".

Источник:  Финансовый клуб
URL новости:  https://finclub.net/ua/news/natsbank-sinkhronizuvav-z-natskomfinposlug-provedennya-splitu.html

«« Вернуться на первую страницу раздела