На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Всім фінансовим установам дозволили працювати під час карантину

Версия для печати Версия для печати
06.04.2020 

Уряд прислухався до вимог бізнес-спільноти та вніс зміни до постанови Кабінету Міністрів України №211 від 11.03.2020 "Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, розширивши коло фінансових установ, яким дозволено здійснювати діяльність під час карантину.

Право працювати з початку карантину було надано лише банківським установам та страховим компаніям. Завдяки зверненню Об’єднання учасників фінансового ринку (ОУФР), членом якого є "Асоціація "Страховий бізнес", до Кабінету Міністрів України з приводу забезпечення необхідних умов роботи фінансових установ і можливості виконання ними зобов’язань перед споживачами, інші фінансові установи (фінансові компанії, кредитні спілки, ломбарди, страхові агенти та брокери, аварійні комісари тощо) також отримали можливість працювати, здійснюючи прийом відвідувачів.

На сьогодні користувачами небанківських фінансових послуг є десятки мільйонів українських громадян. Від забезпечення безперебійного надання фінансових послуг споживачам залежить можливість громадян мати доступ до додаткових джерел грошових коштів задля забезпечення себе та своїх сімей продуктами та товарами першої необхідності під час зупинення виробництв та падіння доходів, недопущення панічних настроїв, що особливо важливо в кризовий період.

Всі фінансові послуги надаватимуться з забезпеченням заходів збереження здоров’я громадян та запобігання поширенню коронавірусної інфекції, які визначені Урядом, в тому числі забезпеченням відповідного персоналу засобами індивідуального захисту, позмінної роботи працівників, а за технічної можливості – також роботи в режимі онлайн.

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) вже висловила занепокоєння, що поточна криза у сфері охорони здоров’я не повинна викликати продовольчу кризу, коли громадяни не зможуть знайти продуктів харчування або не зможуть собі дозволити їх купити. Тому збереження можливості безпечно продовжувати роботу та забезпечувати задоволення нагальних потреб населення у доступі до фінансових ресурсів має бути пріоритетом уряду кожної країни.

Вячеслав Черняховський, черговий координатор ОУФР, генеральний директор Асоціації "Страховий бізнес", прокоментував: "В світі вже точаться активні дискусії щодо того, що запобігання поширенню епідемії коронавірусу не повинне "покласти" економіку всієї країни, а спасіння життя одних людей не повинне ставити під загрозу смерті "від голоду" життя інших. Тож рішення Кабміну дозволити здійснювати діяльність всім фінансовим установам, не лише банкам та страховим компаніям, є доречним і сприятиме нормальному функціонуванню економіки України в кризовий період".

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес