На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроект про щодо дерегуляції бізнесу шляхом страхування цивільної відповідальності

Версия для печати Версия для печати
02.06.2020 

Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дерегуляції бізнесу шляхом страхування цивільної відповідальності (№3361).

Асоціація "Страховий бізнес" підтримувала позицію авторів документу щодо необхідності запровадження такого виду страхування, що дасть змогу як забезпечити кращий рівень захисту інтересів постраждалих від пожеж. Фактично, законопроект робить можливим збільшення у декілька разів проміжків між перевірками пожежного стану суб’єктів підприємницької діяльності при наявності страхування відповідальності підприємця перед третіми особами.

"Це один з важливих кроків у напрямку реального зниження регуляторного тиску на бізнес", - зауважив Генеральний директор Асоціації Вячеслав Черняховський. – "У перспективі держава має зрозуміти, що цілу низку контролюючих заходів можна замінити на страхування відповідальності або комбінувати з ним. Наприклад, як доцільне можна розглядати також запровадження страхування відповідальності роботодавця, відповідальності перевізника перед пасажирами на всіх видах транспорту, відповідальності за якість харчової та фармацевтичної продукції тощо".

Вячеслав Черняховський виказав подяку представникам профільного комітету з питань фінансів, податкової та митної політики та Державної служби з надзвичайних ситуацій за проведену роботу з підготовки тексту законопроекту та залучення до цього процесу представників професійних об’єднань страхового ринку, зауваживши, що деякі важливі положення нового закону викристалізувались саме в ході спільної роботи парламентарів, представників ДСНС і страховиків.

"Ми плануємо і далі брати активну участь в доопрацюванні норм законопроекту до другого читання, зокрема в частині визначення принципів укладання таких договорів страхування, розміру та порядку розрахунку мінімальних та максимальних страхових відшкодувань, визначення порядку виплат (спочатку – фізичним особам, потім – юридичним), випадків пред’явлення регресний позовів до винуватця пожежі тощо. Необхідно більш детально прописати всі механізми страхування, а особливо – отримання страхових виплат постраждалими третіми особами згідно вимог Цивільного Кодексу, як це зроблено в Євродирективах або чинному законі "Про ОСЦПВ", - сказав Вячеслав Черняховський.

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес