На главную страницу Ассоциация Страховой бизнес (АСБ)

Відкрито Комплексну інформаційну систему НБУ для ведення реєстрів небанківських фінансових установ на вебсайті НБУ


06.07.2020 

У межах завершення приймання функцій регулювання ринку небанківських фінансових послуг Національний банк відкрив на офіційному вебсайті Комплексну інформаційну систему Національного банку України (КIС НБУ), в яку були завантажені реєстри фінансових установ, прийняті від попереднього регулятора Нацкомфінпослуг.

КIС НБУ дозволяє учасникам ринку та зовнішнім користувачам здійснювати розширений пошук інформації про фінансову установу у Державному реєстрі фінансових установ та інформації з Реєстру осіб, які не є фінансовими установами, але мають право надавати окремі фінансові послуги, в режимі онлайн. Водночас КIС НБУ дає змогу учасникам ринку подавати реєстраційні картки для внесення записів до Державного реєстру фінансових установ.

Відкривши КIС НБУ, Національний банк забезпечує рівень функціоналу з ведення реєстрів небанківських фінансових установ на рівні попереднього регулятора та готовий до його подальшого вдосконалення.

КIС НБУ розміщений на вебсайті НБУ за посиланням. Доступи для авторизованих користувачів системи для роботи з Державним реєстром фінансових установ перенесено до нової системи Національного банку.

Варто відзначити, що КIС НБУ призначена лише для ведення реєстрів фінансових установ, а звітність учасників ринку подаватиметься через вебпортал НБУ.

Источник:  НБУ
URL новости:  https://bank.gov.ua/ua/news/all/vidkrito-kompleksnu-informatsiynu-sistemu-nbu-dlya-vedennya-reyestriv-nebankivskih-finansovih-ustanov-na-vebsayti-nbu

«« Вернуться на первую страницу раздела