На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Створюється Саморегулівна організація Страхового бізнесу України

Версия для печати Версия для печати
12.01.2021 

Асоціація "Страховий бізнес" та "Ліга страхових організацій України" виступили засновниками нового професійного об’єднання на страховому ринку – Саморегулівної організації Страхового бізнесу України.

Членами об’єднання можуть стати асоціації учасників страхового ринку, об’єднання, що стоять на захисті прав споживачів страхових послуг, професійні об’єднання, що провадять пов’язану і суміжну зі страхуванням діяльність (посередники, експерти, аварійні комісари тощо).

Статут нового об’єднання розширює його функціонал у порівнянні з організаціями-засновниками. Зокрема, передбачені можливості створення третейського суду, формування різного роду грошових фондів при об’єднанні, розроблення правил і стандартів професійної етики для страховиків та інші інструменти для добровільного регулювання правил ринкової поведінки учасників галузі.

Вячеслав Черняховський, генеральний директор Асоціації "Страховий бізнес", прокоментував: "Як тільки буде прийнята відповідна законодавча база, СРО Страхового бізнесу України буде трансформуватись у повноцінну саморегулівну організацію. Ми підтримуємо позицію, що кожна страхова компанія в перспективі має бути учасником галузевої саморегулівної організації, щоб використовувати схожі бізнес-практики й етичні норми поведінки на ринку. Таких СРО на ринку має бути декілька для уникнення монополізації.

Для нас такий крок є переходом на новий рівень консолідації учасників національного ринку. Сподіваємось, що скоординувавши зусилля двох найстаріших та найбільших за чисельністю страхових об’єднань, ми зможемо вибудувати кращу взаємодію з представниками законодавчої влади, регулятора та споживачами для спільного розвитку галузі. Запрошуємо інші об’єднання учасників небанківського ринку до співпраці".

Олександр Філонюк, президент Ліги страхових організацій України, відзначив:

"Необхідно посилити роль учасників ринку страхування в процесі тих змін у фінансовій галузі, які тривають зараз. Спільне стратегічне бачення ключових векторів майбутнього українського страхування дозволить нам зберегти та розвинути національний страховий ринок, ефективно вбудувати його в європейський контекст, додавши нові сенси, підвищити статус українських страховиків в суспільстві, підняти довіру з боку споживачів та зменшити сукупні ризики для економіки України".

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес