На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

НБУ провів термінове засідання щодо вирішення нагальних проблем, які виникли через збройну агресію РФ

Версия для печати Версия для печати
26.02.2022 

25 лютого НБУ провів термінове засідання з представниками страхового ринку щодо вирішення нагальних проблем, які виникли через збройну агресію Російської Федерації.

Страховики-учасники Асоціації "Страховий бізнес" розробили цілу низку пропозицій, які дозволять страховому ринкові, незважаючи на війну, захищати інтереси українських громадян та зберігати робочі місця.

Серед пропозицій:

  1. Зняття обмежень щодо виконання показників платоспроможності на кожен день
  2. Не застосовування штрафних санкції за невиконання вимог нового положення по ліцензуванню
  3. Подовження перехідного періоду по вже прийнятих НПА до спеціального рішення після закінчення військового стану
  4. Звернутись до ВР з проханням відтермінувати набрання чинності законів "Про фінансові послуги та фінансові компанії" та "Про страхування", перегляд положень, пов’язаних з питаннями інвестування страховими компаніями
  5. Не знімати з обліку в якості прийнятних активів страховиків об’єкти нерухомості в районі бойових дій
  6. Обговорити можливість самостійної фіксації обставин ДТП їх учасниками по ОСЦПВ та каско, оскільки зараз страховики не завжди мають фізичну змогу відправити експертів на місце ДТП, так само як і Національна поліція
  7. Відтермінувати подання зауважень та пропозицій до всіх опублікованих проектів НПА, призупинити прийняття нової "нормативки", крім антикризової
  8. Тимчасово відмінити всі вимоги щодо наявного персоналу страховиків
  9. Скасувати всі рішення щодо перевірок страховиків
  10. Запропонувати НБУ виступити ініціатором отримання загального документу, який буде підтвердженням для кожного на страховому ринку, що зараз ми знаходимося в ситуації форс-мажору.

Вважаємо, що загальний принцип дотримання зобов’язань перед клієнтами та збереження бізнесу страхових компаній зараз повинен бути основним критерієм при прийнятті будь-яких рішень НБУ на страховому ринку

Представники інших страхових об’єднань та регулятор підтримали пропозиції, деталі реалізації яких будуть вирішені найближчим часом.

Також учасники наради обговорили проблеми та ризики, пов’язані з договорами перестрахування з нерезидентами. Можливо, за офіційної підтримки НБУ страховики направлять перестрахувальникам пропозиції щодо відтермінування чергових платежів, зокрема у зв’язку з офіційним валютними обмеженнями.

Вячеслав Черняховський, генеральний директор Асоціації "Страховий бізнес", прокоментував: "Нам критично важливо протистояти агресорові як військовими засобами, так і зберігаючи дієздатну економіку. Важливою є робота кожної СК, кожного страхового посередника. Дякуємо НБУ за підтримку наших ініціатив".

Тримаємось! Все буде Україна!

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес