На главную страницу Ассоциация Страховой бизнес (АСБ)

"Дотримання зобов’язань перед клієнтами та збереження страхового бізнесу": страховики обговорили з регулятором антикризовий план дій


01.03.2022 

НБУ провів термінове засідання з представниками страхового ринку щодо вирішення нагальних проблем, які виникли через збройну агресію Російської Федерації.

Серед пропозицій, внесених представниками ринку, частина стосувалась здійснення ОСЦПВ під час військових дій:

Національний банк України рекомендує страховикам спростити процедуру врегулювання страхових випадків, зокрема максимально використовувати електронні документи, копії необхідних документів у разі неможливості або ускладнення можливості отримання оригіналів документів, інші засоби дистанційного врегулювання страхових випадків.

Страхові компанії та регулятор чітко заявили, що зараз пріоритетом є дотримання зобов’язань перед клієнтами та збереження безперервності у роботі страхового бізнесу.

Генеральний директор МТСБУ Володимир Шевченко прокоментував: "Страховики ОСЦПВ працюють безперебійно. Ми робимо все можливе, щоб громадяни України мали страховий захист, незважаючи на війну, що прийшла в наш дім. ЦБД МТСБУ та контакт-центр діють у звичайному режимі".

Крім того, він повідомив, що страховики-повні члени МТСБУ (ті компанії, що мають право укладати договори міжнародного страхування "Зелена картка") прийняли низку рішень, що спростять страховий захисту наших громадян, які прямують за кордон на авто.

Источник:  МТСБУ
URL новости:  http://www.mtsbu.ua/ua/presscenter/news/167911/

«« Вернуться на первую страницу раздела