На главную страницу Ассоциация Страховой бизнес (АСБ)

Європарламент вимагає від РФ повернути вкрадені літаки


06.05.2022 

Депутати Європарламенту закликали Росію негайно повернути вкрадені літаки лізингодавців.

Європарламент ухвалив резолюцію з вимогою до Росії повернути вкрадені літаки. Про це повідомляє прес-служба Європарламенту.

На сайті органу йдеться, що депутати стурбовані серйозним впливом війни на авіаційний сектор і жалкують про те, що "РФ, явно порушивши правила міжнародної цивільної авіації, змусила літаки, орендовані в іноземних компаній, пройти перереєстрацію у російському реєстрі повітряних суден".

Таку крадіжку не можна терпіти, – зазначили євродепутати, вимагаючи негайного повернення цих літаків їхнім законним власникам.

Депутати також закликали посилити санкції щодо транспортного сектора РФ, виділити більше коштів на військову мобільність усередині ЄС та допомогти готелям і службам короткострокової оренди в Євросоюзі, які приймають українських біженців.

Нагадаємо, 26 лютого влада Євросоюзу прийняла рішення про повну заборону на постачання і лізинг літаків, вертольотів та іншої авіатехніки до Росії, а також їх страхування і техобслуговування.

У відповідь президент РФ Володимир Путін підписав закон, яким дозволяє російським авіакомпаніям не повертати літаки, які взяли в лізинг у закордонних компаній.

Источник:  Korrespondent.net
URL новости:  https://ua.korrespondent.net/world/4475712-yevroparlament-vymahaie-vid-rf-povernuty-vkradeni-litaky

«« Вернуться на первую страницу раздела