На главную страницу Ассоциация Страховой бизнес (АСБ)

Польща допоможе зі страхуванням перевезення нафтопродуктів в Україну


11.05.2022 

Польща погодилася задіяти у страхуванні іноземного транспорту для ввезення пального на територію України державну Корпорацію страхування експортних кредитів, яка запропонує додаткові інструменти для перестрахування ризиків для допомоги українським імпортерам нафтопродуктів.

Згідно з повідомленням Мінекономіки в середу з посиланням на першого віцепрем’єра – міністра економіки Юлію Свириденко, такої домовленості вона досягла з міністром розвитку та технологій Польщі Вальдемаром Будою.

Це дасть змогу знизити вартість пального, яка раніше збільшувався внаслідок зобов’язання перевізників отримувати додаткове страхове покриття для в’їзду в Україну, уточнює Мінекономіки.

Також домовилися про допомогу з боку пана Вальдемара Буди щодо координації з Міністерством сільського господарства та міського розвитку в напрямі інтенсифікації фітосанітарного контролю українських сільськогосподарських товарів, які експортуються до Польщі. Це дасть змогу значно пришвидшити обробку українських вантажів, що прямують до Польщі, – наводить відомство слова

Источник:  Iнтерфакс-Україна
URL новости:  https://interfax.com.ua/news/economic/831363.html

«« Вернуться на первую страницу раздела