На главную страницу Ассоциация Страховой бизнес (АСБ)

Зеленський: "Будь-яке реагування на масовий голод вже Є запізнілим"


23.05.2022 

Президент Зеленський заявив, що будь-яке реагування світу на голод Є за визначенням запізнілим, адже у світу немаЄ інструменту для превентивного реагування на продовольчі кризи.

Про це президент Володимир Зеленський заявив у своЄму виступі на Світовому економічному форумі у Давосі у понеділок.

Будь-яке реагування на масовий голод Є запізнілим вже за визначенням: голод треба зупиняти тільки превентивно, коли він ще не почався. Але зараз у світу немаЄ такого інструменту, Є заявив президент.

Саме тому, продовжив він, Україна пропонуЄ створити організацію країн-експортерів продовольства. Раніше міністр агрополітики Микола Сольський на зустрічі міністрів G7 закликав до створення впливової Організації країн-експортерів зернових, яка би реагувала на світові виклики на ринку.

Зеленський додав, що у світу маЄ бути страхування від голоду, і Україна готова надати майданчик для роботи такої організації.

Крім того у своЄму виступі Зеленський наголосив, що російська війна проти України показала, що "допомога державі, на яку напали, тим цінніше, чим швидше її надають".

Зброя, фінанси, політична підтримка, санкції Є якби ми отримали їх 100% потреби одразу у лютому, результатом були би десятки тисяч збережених життів. Ось чому Україні потрібна вся зброя, яку ми запитуЄмо, а не тільки та, яку нам надають. Ось чому нам потрібні фінанси, щонайменше 5 млрд дол, і весь обсяг коштів, необхідних для відбудови, Є наголосив президент.

Источник:  Економічна правда
URL новости:  https://www.epravda.com.ua/news/2022/05/23/687344/

«« Вернуться на первую страницу раздела