На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Польща покриватиме ризики своїх компаній щодо несплати українськими покупцями поставок критичного імпорту

Версия для печати Версия для печати
17.06.2022 

Польща розширить можливості страхування ризиків у двосторонній торгівлі з Україною, а саме – польська держкорпорація зі страхування експортних кредитів (KUKE) почне страхувати ризики польських компаній щодо несплати покупцями продукції з українського переліку критичного імпорту.

Уряд Польщі ухвалив рішення для розширення можливостей страхування ризиків у двосторонній торгівлі з Україною. Страхові гарантії будуть надані через польську державну Корпорацію страхування експортних кредитів, – зазначило міністерство у релізі на сайті в п'ятницю.

Як зазначило Мінекономіки, компанія дозволяє страхувати ризик неповернення дебіторської заборгованості в експортних контрактах польських виробників із українськими контрагентами.

Фактично польські імпортери отримують державні гарантії покриття ризиків несплати українськими покупцями продукції, що поставляється. До кінця року KUKE зможе надати кредитні ліміти на суму 500 млн злотих, – зазначило міністерство.

Як зазначила перша віцепрем'єр-міністр – міністр економіки України Юлія Свириденко, відповідне страхування покриває контракти на постачання продукції, яка входить до переліку критичного імпорту.

Це широке коло товарів, необхідних для забезпечення збройних сил України, гуманітарних потреб населення, відновлення виробництва та діяльності бізнесу, – зазначило міністерство.

Источник:  Iнтерфакс-Україна
URL новости:  https://ua.interfax.com.ua/news/economic/839944.html

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес