На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Транспортний "безвіз" із ЄС: які переваги отримає Україна

Версия для печати Версия для печати
03.07.2022 

Цього тижня Україна та Європейський Союз підписали угоду про вантажні перевезення - вона також відома як "транспортне безвіз".

Апостроф з’ясовував, що надає нашій країні ця домовленість.

Кілька днів тому Україна уклала угоду про ще один "безвіз" з ЄС - транспортний. У французькому Ліоні міністр інфраструктури Олександр Кубраков підписав від імені нашої країни угоду про вантажні перевезення автомобільним транспортом.

Ця угода зокрема передбачає визнання в Євросоюзі українських водійських посвідчень. Окрім цього вона скасовує необхідність для українських перевізників отримувати спеціальні дозволи для здійснення двосторонніх та транзитних перевезень в держави ЄС. Це значно полегшить транспортне сполучення України з іншими країнами Європи.

Кількість цих дозволів завжди обмежувалася і завжди була предметом досить складних перемовин між Україною та країнами ЄС,- розповів Апострофу" міністр інфраструктури України у 2016-2019 роках Володимир Омелян. - Кожна країна виділяла обмежену кількість дозволів (Польща - 200 тисяч, Румунія - 100 тисяч тощо). Цієї кількості завжди не вистачало для задоволення всіх потреб у перевезеннях".

Особливо проблема загострилася після підписання у 2014 році угоди про асоціацію з ЄС, внаслідок чого товарообмін між Україною і Євросоюзом почав стрімко зростати. В той же час, переміщення товарів обмежувалося наявною кількістю дозволів.

З початком масованого російського вторгнення все виявилося ще гірше, оскільки західний кордон став практично єдиним напрямком зовнішньої торгівлі України.

Європейські перевізники зараз не дуже охоче їздять до України, оскільки ризики таких перевезень і вартість страхування через війну дуже зросли, - говорить Володимир Омелян. - До того ж, вони не хочуть нести втрати, пов’язані з багатогодинним простоюванням в чергах на кордоні. При цьому вантажопотік через західний кордон значно зріс. I в умовах обмежень для українських перевізників обслуговувати його надто важко. Фактично йшлося про штучне блокування перевезень.

Проте підписання угоди дозволяє вирішити проблему адміністративних обмежень на кордоні. Відтепер українські фури зможуть виконувати необмежену кількість рейсів до всіх країн-членів ЄС.

Источник:  Апостроф
URL новости:  https://apostrophe.ua/ua/news/politics/2022-07-03/transportnyiy-bezviz-s-es-kakie-preimuschestva-poluchit-ukraina/273409

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес