На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Західні країни відмовилися від повної заборони страхування морських перевезень російської нафти – Financial Times

Версия для печати Версия для печати
01.08.2022 

Країни заходу вирішили не запроваджувати повноцінну заборону на страхування морських перевезень російської нафти через побоювання розвитку енергетичної кризи, пише The Financial Times. Заборона, яка була анонсована ще в травні, значно ускладнила би постачання російської нафти до інших країн.

Ключові факти

  • На кінець липня Велика Британія оголосила лише про заборону страхувати танкери з російською нафтою, призначеною для британського ринку. Вона набуде чинності після 31 грудня 2022 року.
  • "На даний момент у Великій Британії немає заборони на глобальні поставки російської нафти", – сказав Патрік Девісон, директор з андеррайтингу Lloydʼs Market Association, галузевої групи страховиків Lloydʼs. "Враховуючи глобальний характер індустрії [пере]страхування, обмеження ЄС цілком може вплинути на апетит до поставок російської нафти до Великої Британії".
  • ЄС запровадив заборону на страхування перевезень російської нафти з 4 липня, проте передбачив низку винятків. Зокрема, європейським компаніям дозволено укладати контракти з російськими для транспортування нафти до країн, що не входять до ЄС.
  • В адміністрації президента США заявили, що Сполучені Штати та Велика Британія планують заборонити страхування суден з російською нафтою до кінця 2022 року, але до цього потрібно вирішити питання щодо обмеження цін на неї.
  • Євросоюз, схоже, пригальмував свої зусилля щодо стримування глобального потоку російської нафти, вважають юристи. Серед трейдерів виникла нова невизначеність щодо прихильності Британії до глобальної заборони страхування нафти з РФ, зазначає видання.

Контекст

Заборона на страхування суден із російською нафтою входила до шостого пакету санкцій ЄС, який було погоджено наприкінці травня. В ЄС та Великій Британії тоді заявили, що йдеться про скоординовану заборону. Така заборона нібито була узгоджена ЄС та Британією, в юрисдикції якої знаходяться найбільші компанії, які займаються страхуванням морських перевезень.

Источник:  Forbes
URL новости:  https://forbes.ua/news/zakhidni-kraini-vidmovilisya-vid-povnoi-zaboroni-strakhuvannya-morskikh-perevezen-rosiyskoi-nafti-financial-times-01082022-7443

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес