На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Санкції ЄС заборонили перевезення російського вугілля до будь-якої точки світу

Версия для печати Версия для печати
16.08.2022 

Санкції Європейського Союзу проти російського вугілля та деяких видів добрив, що набули чинності 10 серпня, поширюються не лише на його придбання, але й на транспортування до будь-якої точки світу, повідомила прессекретарка Єврокомісії Аріанна Подеста агентству Bloomberg.

Це обмеження стосується страхових та фінансових послуг, які надають компанії із Євросоюзу, незалежно від того, яке походження має логістична компанія. Тобто будь-яке постачання та купівля, яка передбачає перевезення російських вугілля та добрив, заборонена для компаній з ЄС.

Заборона щодо вугілля та деяких добрив стосується як купівлі", так і "перевезення" цих товарів, незалежно від кінцевого пункту призначення", – сказала Подеста.

Роз’яснення в день набуття чинності санкцій, як зазначає Bloomberg, стали сюрпризом для європейських страхових компаній.

Якщо ви судновласник із ЄС і завантажили російське вугілля, яке прямує до третьої країни, що не входить до ЄС, тепер це незаконна торгівля, – сказав Майк Салтхауз, голова комітету із санкцій найбільшої міжнародної групи P&I Clubs (IGP&I), до якої входять клуби взаємного страхування морських перевезень.

Для страховиків це створило значні труднощі. Галузь раніше вважала, що заборона на перевезення та супутні послуги не застосовуватиметься до напрямків експорту за межі ЄС.

Згідно з листом британського клубу, розісланим іншим учасникам, що входять до IGP&I, більшість із клубів потрапляють під юрисдикцію ЄС. "Усі клуби групи, зокрема зареєстровані за межами ЄС, спираються на програму страхування, яка сильно залежить від участі перестраховиків із ЄС", – йдеться у повідомленні.

Водночас є деякі винятки: в ЄС дозволено ввезення певних квотованих обсягів низки російських добрив.

Источник:  ЛIГАБIЗНЕСIНФОРМ
URL новости:  https://biz.liga.net/ua/all/tek/novosti/sanktsii-es-zapretili-perevozku-rossiyskogo-uglya-v-lyubuyu-tochku-mira

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес